x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primul deces confirmat după explozia de la Petromidia

Primul deces confirmat după explozia de la Petromidia

02 Iul 2021   •   14:56
Primul deces confirmat după explozia de la Petromidia

UPDATE Bărbatul dispărut după explozia de vineri de la Petromidia a fost găsit mort, a confirmat prefectul Constanței, Silviu Coșa. este primul deces confirmat.

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a declarat, la Aleph News, că bărbatul dat dispărut în urma exploziei de la Petromidia a fost găsit decedat.

„Avem primul deces. Este bărbatul dispărut. Alte două victime vor fi duse la București”, a spus Coșa.

Alte două victime vor fi îngrijite la Spitalul din Constanța.

Potrivit prefectului, incendiul a fost localizat la ora transmiterii știrii, iar populația orașului Năvodari nu este în pericol.

O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Localnicii din Năvodari au primit mesaj RO-ALERT după explozie, fiind sfătuiți să nu stea la mai puțin de un kilometru de zona exploziei, să rămână în locuințe și să închidă geamurile.

UPDATE Victima dispărută în incendiul de la rafinăria Petromidia din Năvodari este un bărbat care era la locul de muncă atunci când s-a produs explozia, spune purtătorul de cuvânt al ISU Constanța, Ana Maria Stoica.

„Avem șase victime, din care o persoană este în continuare dispărută, o persoană a fost preluată de elicopterul SMURD cu arsuri de aproximativ 40% din suprafața corpului și predată la UPU Constanța și patru victime conștiente cu arsuri minore predate a Spitalul Județean Constanța”, spune pustătorul de cuvânt al ISU Constanța, Ana Maria Stoica.

Ea precizează că persoana dispărută este bărbat.

„Din ceea ce ne-au spus martorii, colegii acestuia, era la locul de muncă când a avut loc explozia”, adaugă Stoica.

Potrivit acesteia, cele șase victime au vârste cuprinse între 30 și 50 de ani.

O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Localnicii din Năvodari au primit mesaj RO-ALERT după explozie, fiind sfătuiți să nu stea la mai puțin de un kilometru de zona exploziei, să rămână în locuințe și să închidă geamurile.

DSU, după explozia de la Petromidia: Oamenii sunt în siguranță, dar să închidă geamurile

Departamentul pentru Situații de Urgență anunță, după explozia de la rafinăria Petromidia din Năvodari, că oamenii sunt în siguranță, dar e bine să închidă geamurile de la locuințe.

Incendiul la Rafinăria Petromidia a fost anunțat la 112 la ora la ora 12.16, arată DSU.

În aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajări de fum.

Autoritățile au suplimentat imediat resursele medicale.

„Prioritatea echipajelor de intervenție a reprezentat-o evacuarea imediată a victimelor , dintre care 1 cu arsuri pe 45% din suprafața corpului transportată cu elicopterul SMURD la spital, 1 cu arsuri la nivelul feței transportată la spital, 1 cu traumatism membru inferior, 1 cu traumatism lombar transportată la spital, 1 cu arsuri minore. La acest moment se efectuează operațiuni de căutare - salvare în cazul unei persoane dispărute”, transmite DSU.

Incendiul a fost localizat la ora 13.14, fiind astfel eliminat pericolul extinderii.

La locul intervenției au mers 50 de pompieri cu diferite autospeciale.

„Pentru optimizarea acțiunilor de răspuns, s-a dispus alocarea de forțe suplimentare, respectiv: 8 autospeciale de atingere cu apă și spumă din cadrul ISU Călărași, Ialomița, Tulcea, Brăila, precum și un autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere. Ulterior cantitatea de substanță de stingere a fost suplimentată cu câte 2000 l”, adaugă sursa citată.

Situația este încă în dinamică: „La acest moment situația este sub control, iar în urma consultării cu reprezentanții Gărzii de Mediu, direcția fumului este în sens opus fată de plajă și de oraș, motiv pentru care cetățenii sunt în siguranță. Cu toate acestea rugăm populația să își ia măsuri de autoprotecție prin închiderea ferestrelor”.

UPDATE Bilanțul exploziei de la rafinăria Petromidia din Năvodari, județul Constanța, a ajuns la șase victime, din care una cu arsuri grave, pe 45 la sută din suprafața corpului. O persoană este căutată la ora transmiterii știrii fiind dată dispărută.

Potrivit ISU Constanța, în urma exploziei urmate de incendiu de la rafinăria Petromidia din Năvodari, au rezultat șase victime.

Una dintre persoanele rănite are arsuri pe 45% din suprafața corpului și a fost transportată cu elicopterul SMURD la spital,.

O altă victimă are arsuri la nivelul feței.

Mai sunt o persoană cu traumatism la picior, alta cu traumatism lombar și alta cu arsuri minore.

Toate victimele au fost duse la spital.

UPDATE Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență (COSU) din cadrul Ministerului Sănătății, în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia Năvodari s-au înregistrat 3 victime.

O victimă are arsuri pe aproximativ 45% din suprafața corporală. Este transportată cu elicopter SMURD la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța pentru stabilizare și evaluare.

O altă victimă a suferit un traumatism lombar, iar cea de-a treia arsuri la față.

O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Localnicii din Năvodari au primit mesaj RO-ALERT după explozie, fiind sfătuiți să nu stea la mai puțin de un kilometru de zona exploziei, să rămână în locuințe și să închidă geamurile.

UPDATE Numărul răniților în urma exploziei din Năvodari, județul Constanța, a crescut, potrivit ISU, la trei persoane. Ministrul de Interne și șeful DSU sunt în drum spre locul incendiului.

Până în prezent, sunt trei persoane rănite, dintre care două cu arsuri.

În zonă a fost trimis și un elicopter SMURD, transmite ISU Constanța.

A fost dispusă suplimentarea rezervei de substanță de stingere cu câte 2.000 litri de la ISU Călărași, Tulcea, Ilfov, Galați și Vrancea.

Incendiul se manifestă la o instalație de transport petrolier, iar în acest moment, salvatorii acționează pentru închiderea robineților și întreruperea alimentării cu combustibil.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), care erau în județul Constanța, au plecat spre locul exploziei.

 

Stire initiala O explozie s-a produs, cu puțin timp în urmă, la o instalație de la Rafinăria Petromidia Năvodari. A fost emis un mesaj Ro-Alert. Populația a fost avertizată să plece din zonă, existând pericolului producerii unei noi explozii în zonă, scrie Antena3

 

 

„Pentru gestionarea incidentului, la fata locului au fost trimise 8 autospeciale de stingere, 2 ambulante SMURD și 1 unitate de terapie intensiva mobila.

Din informațiile primite pana la acest moment, 2 persoane ar fi rănite. 

Misiunea este in dinamica”, anunță ISU Constanța.

 

„Pentru eficientizarea misiunii de raspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. 

Totodata, avand in vedere degajarile mari de fum, pentru protecția populație aflate in proximitate a fost transmis mesaj Ro-Alert”, a mai precizat ISU Constanța.

Populația este sfătuită să nu stea la mai puțin de un kilometru de zona exploziei.

În zonă sunt degajări mari de noxe, astfel că oamenii sunt sfătuiți să stea în locuințe și să închidă geamurile.

stire in curs de actualizare

×
Subiecte în articol: explozie Petromidia din Năvodari