x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fake news cu radarele fixe din România

Fake news cu radarele fixe din România

de Redacția Jurnalul    |    20 Iun 2023   •   10:45
Fake news cu radarele fixe din România

Pe rețelele de socializare și pe diferite site-uri a fost publicată o listă cu "74 de radare fixe" pe care CNAIR în colaborare cu Poliția Rutieră le-ar instala pe drumurile din România.Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere explică de ce această listă conține dezinformări.

"Este un fake news. Lista aceea este cea a camerelor pentru rovinietă, care nu au nicio legătură cu proiectul e-SIGUR, pentru că acesta presupune cu totul altfel de camere, alte softuri, este cu totul altceva.", a declarat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR. 

"Cineva și-a dat cu presupusul că, dacă tot le avem, de ce să nu le folosim pe acelea. Nu! Vor fi 500 de camere de supraveghere achiziționate și montate în întreaga țară prin acest proiect, care acum se află în faza de realizare a documentației pentru licitație.

Noi avem termen de finalizare anul 2026 și apreciem că în anul 2024 vom intra în implementare”, a declarat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, potrivit mesagerulneamt.ro.

×
Subiecte în articol: fake news radare fixe e-SIGUR