x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fane Căpăţână a fost eliberat condiţionat

Fane Căpăţână a fost eliberat condiţionat

06 Mar 2013   •   19:22
Fane Căpăţână a fost eliberat condiţionat

Ştefan Dinu, alias Fane Căpăţână, a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Bistriţa, ca urmare a unei sentinţe a Judecătoriei Bistriţa care a ţinut cont de propunerea Comisiei de liberări condiţionate a penitenciarului, unde acesta ispăşea o condamnare pentru înşelăciune.

 
Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bistriţa, Laura Opriş, a declarat că Ştefan Dinu a fost eliberat condiţionat miercuri, împreună odată cu alţi 13 deţinuţi.
 
"El s-a aflat la noi din 4 decembrie 2012. Cât a stat la Bistriţa, Ştefan Dinu a dat dovadă de un comportament adecvat, s-a implicat în activităţi practice, dar şi culturale şi sociale. Nu ne-a creat niciun fel de probleme", a declarat Opriş conform Mediafax.
 
Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii Judecătorei Bistriţa au admis propunerea Comisiei pentru liberări condiţionate de la Penitenciarul Bistriţa şi au dispus "liberarea condiţionată a condamnatului Dinu Gh. Ştefan aflat în Penitenciarul Bistriţa în executarea pedepsei de 7 ani închisoare".
 
Potrivit Laurei Opriş, Ştefan Dinu a fost arestat în septembrie 2009, fiind acuzat de înşelăciune.
 
În septembrie 2009, Judecătoria Topoloveni a decis arestarea lui Ştefan Dinu, zis Fane Căpăţână, pentru înşelăciune şi fals de identitate, după ce, la sfâşitul lunii iunie a acelui an, la kilometrul 83 al Autostrăzii Bucureşti-Piteşti, a oprit în trafic o maşină în care se afla o familie de belgieni. Prezentând o legitimaţie de poliţist de la Serviciul Antidrog, el a făcut o percheziţie în maşina acestora, din care a sustras suma de 1.500 de euro.
 
Tot în septembrie 2009, Judecătoria Cornetu l-a arestat preventiv pe Ştefan Dinu, zis Fane Căpăţână, pentru înşelăciune şi falsificare de bani, după ce poliţiştii de la Crimă Organizată Ilfov îl ridicaseră pentru cercetări, acesta fiind acuzat de mai multe infracţiuni, printre care înşelăciune şi falsificare de bani. 

×