x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fane Căpățână a fost reținut. S-a dat drept polițist și-a păcălit un șofer străin cu o sumă mare de bani

Fane Căpățână a fost reținut. S-a dat drept polițist și-a păcălit un șofer străin cu o sumă mare de bani

de Redacția Jurnalul    |    01 Feb 2024   •   15:15
Fane Căpățână a fost reținut. S-a dat drept polițist și-a păcălit un șofer străin cu o sumă mare de bani
Sursa foto: Politia Romana

Fane Căpățână, cunoscutul interlop din anii '90, a fost reținut de către forțele de poliție după ce s-a pretins a fi polițist și a oprit un șofer străin în trafic, în zona Buzăului, sustrăgând o sumă semnificativă de bani din portofelul acestuia.

Dinu Ștefan, numele real al lui Fane Căpățână, în vârstă de 55 de ani, care a fost unul dintre liderii lumii interlope în perioada anilor '90, a trăit o mare parte din viață în închisoare, însă acest lucru nu l-a descurajat să continue să comită infracțiuni.

Evenimentul a avut loc ieri, când Fane Căpățână a fost reținut de către polițiști după ce a interceptat un șofer străin în trafic, în zona Buzăului. După ce a forțat oprirea vehiculului, acesta s-a dat drept polițist și a solicitat documentele șoferului și ale pasagerilor. Sub acoperirea acestei aparențe oficiale, interlopul a reușit să sustragă suma de 3.800 de euro din portofelele ocupanților mașinii, după care a dispărut fără urmă, potrivit Antena 3 CNN.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au intervenit imediat după sesizarea făcută prin apelul de urgență 112, preluând cazul pentru anchetă.

În urma investigațiilor rapide, autoritățile au identificat bărbatul suspectat de comiterea faptei, în vârstă de 55 de ani, din București. Acesta a fost localizat și dus la sediul poliției pentru audieri și continuarea cercetărilor.

Fane Căpățână a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de azi urmează să fie prezentat procurorilor cu propuneri legale, potrivit unui comunicat al Poliției.

×
Subiecte în articol: fane capatana