x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Farmaciile din Mehedinţi, în colaps financiar

Farmaciile din Mehedinţi, în colaps financiar

04 Iul 2009   •   00:00

Cele 68 de farmacii şi puncte farmaceutice acreditate de Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Mehedinţi să elibereze medicamente compensate şi gratuite se află în colaps financiar, a declarat astăzi, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Mehedinţi, Dana Paraschivan.



Potrivit acesteia, farmaciile cărora li s-au sistat, din lipsă de fonduri, decontarea facturilor din a doua jumătate a lunii martie, au de încasat de la CJAS Mehedinţi suma de 3,9 milioane lei, informează Agerpres.

'Am făcut demersuri la CJAS Mehedinţi să găsească soluţii pentru plata debitelor. Dacă nu vom primi la timp banii cuveniţi multe dintre societăţile farmaceutice din judeţ îşi vor înceta activitatea, fiind în incapacitate de plată. Cu siguranţă, dacă se va ajunge aici, sănătatea şi viaţa bolnavilor vor fi puse în pericol', a precizat Paraschivan.

În acelaşi context, directorul general al CJAS Mehedinţi, Doina Borugă, a arătat că pentru evitarea unei astfel de situaţii s-a solicitat Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate să rectifice bugetul acordat Mehedinţiului cu suma de 21,2 milioane lei, sumă necesară pentru plata datoriilor restante şi a decontării facturilor care se vor emite până la 31 decembrie 2009. (V.A)

×
Subiecte în articol: observator