x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Femeie din Constanţa, reţinută pentru trafic de migranţi

Femeie din Constanţa, reţinută pentru trafic de migranţi

14 Oct 2015   •   15:14
Femeie din Constanţa, reţinută pentru trafic de migranţi

O tânără din Constanţa a fost reţinută în zona Punctului de Trecere a Frontierei (PCTF) Vama Veche, după ce timp de două zile succesiv a încercat să treacă ilegal în România doi cetăţeni albanezi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Gărzii de Coastă, subinspector Alexandru Ion, miercuri dimineaţă, o patrulă a identificat cu aparatele de termoviziune două persoane care se deplasau pe jos, dinspre Bulgaria spre România şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Deoarece nu vorbeau limba română, cei în cauză au fost conduşi la sediul sectorului pentru identificare, ocazie cu care s-a stabilit că aceştia sunt A.T. şi P.L., în vârstă de 26 respectiv 33 ani, cetăţeni albanezi cărora nu li s-a permis intrarea în România prin P.T.F. Vama Veche, cu o zi în urmă, pe când erau transportaţi într-un autoturism condus de constănţeanca, Ana Maria O, în vârstă de 29 ani.

Concomitent cu interceptarea celor doi migranţi ilegali, o altă patrulă a Gărzii de Coastă a oprit pe raza localităţii Limanu autoturismul VW Golf, la volanul căruia se afla Ana Maria O, cea care îi adusese din Bulgaria pe albanezi, până la Vama Veche. La controlul autoturismului au fost descoperite obiectele personale ale celor doi cetăţeni albanezi (paşapoarte, cărţi de identitate, un telefon, haine). Femeia a recunoscut, în cadrul cercetărilor, că aştepta să îi preia pe cei doi bărbaţi, după ce treceau ilegal frontiera, cu scopul de a-i transporta până în Italia.

Cele trei persoane au fost prezentate procurorului din cadrul Parchetului Judecătoriei Constanţa, care a dispus măsura reţinerii pentru 24 ore faţă de pentru infracţiunile de 'trafic de migranţi' şi 'trecere frauduloasă a frontierei de stat'. AGERPRES

×
Subiecte în articol: imigranti trafic cu imigranti