x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Finala EUROPA LEAGUE: Poliţiştii care ştiu limba spaniolă, dispuşi în zonele-cheie ale Capitalei

Finala EUROPA LEAGUE: Poliţiştii care ştiu limba spaniolă, dispuşi în zonele-cheie ale Capitalei

05 Mai 2012   •   11:59
Finala EUROPA LEAGUE: Poliţiştii care ştiu limba spaniolă, dispuşi în zonele-cheie ale Capitalei

Politistii din Capitala care cunosc o limba de circulatie internationala, in special spaniola, vor fi dispusi in perioada finalei UEFA League in punctele cheie din Bucuresti, astfel incat suporterii celor doua echipe sa poata cere informatii sau sa fie indrumati imediat in cazul unor eventuale incidente.

Potrivit unor surse din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, citate de realitatea.net, conducerea Politiei Capitalei a decis ca in imediata apropiere a stadionului Arena Nationala, in Centrul Istoric si in cele doua fun-zone, cea din Piata "George Enescu" si cea din Piata Constitutiei, sa fie dispusi cu precadere politisti care vorbesc limba spaniola.

De asemenea, la dispeceratul Politiei Capitalei vor fi mobilizati politisti care vorbesc spaniola sau o limba de circulatie internationala pentru a prelua eventualele sesizari venite din partea suporterilor celor doua echipe, prin sistemul 112.

Aceleasi surse au mai precizat ca zonele de cazare si recreere in care isi vor petrece timpul suporterii vor fi impanzite de politisti si jandarmi in uniforma, insa in zonele aglomerate vor actiona si politisti in civil.

Astfel, intrucat se estimeaza participarea a aproximativ 20.000 de suporteri spanioli, pe durata manifestarii sportive vor fi angrenati 2.900 de politisti, 1.600 de jandarmi, 700 de pompieri, 100 de politisti de frontiera. De asemenea, avand in vederea complexitatea acestui eveniment sportiv, s-a stabilit suplimentarea efectivelor MAI din Bucuresti cu 500 de studenti ai Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza".

Echipele Atletico Madrid si Athletic Bilbao s-au calificat in finala Ligii Europa, care va avea loc la 9 mai, incepand cu ora 21.45, pe Arena Nationala din Capitala.

×