x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator HG privind reluarea finalizării procesului de privatizare a Romtelecom, publicată în Monitorul Oficial

HG privind reluarea finalizării procesului de privatizare a Romtelecom, publicată în Monitorul Oficial

05 Aug 2013   •   11:04
HG privind reluarea finalizării procesului de privatizare a Romtelecom, publicată în Monitorul Oficial
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Hotărârea care prevede reluarea finalizării procesului de privatizare a Romtelecom prin vânzarea pachetului minoritar de acţiuni pe care statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI), le deţine în companie, a fost publicată în Monitorul Oficial (MO), informează agerpres.ro.

Conform documentului, ministerul de resort va angaja un consultant specializat, bancă de investiţii sau consultant juridic, care să aibă capacitatea de a presta şi servicii financiare pe piaţa de capital.

În vederea organizării procesului de selecţie, evaluării ofertelor consultanţilor şi selectării consultantului se va constitui o comisie de evaluare şi selectare a consultantului.

Indemnizaţia membrilor comisiei, inclusiv a preşedintelui acesteia, va fi în cuantum de maximum 2.500 lei/lună, iar cheltuielile vor fi suportate de Ministerul Societăţii Informaţionale.

Guvernul a adoptat, în data de 24 iulie 2013, o Hotărâre care prevede reluarea finalizării procesului de privatizare a Romtelecom prin vânzarea pachetului minoritar de acţiuni pe care statul român, prin MSI, le deţine în companie.

Acţiunile au o valoare nominală de 10 lei, echivalentul sumei de 146,461 milioane lei, reprezentând în total 45,99% din capitalul social al Romtelecom.

Potrivit ministerului de resort, finalizarea procesului de privatizare este considerată oportună în contextul economic actual şi al profitabilităţii companiei care, în anul 2012, a înregistrat un profit de 312,634 milioane lei la o cifră de afaceri de 2,729 miliarde lei.

Acţiunea de finalizare a procesului de privatizare a Romtelecom a demarat iniţial în anul 2005, trei ani mai târziu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale reluând acţiunile de finalizare a privatizării companiei.

În ultimii trei ani, situaţia financiară a Romtelecom arată faptul că, în anul 2010, s-a înregistrat o pierdere de 232,024 milioane lei, la o cifră de afaceri de 3,028 miliarde lei, în anul 2011 pierderea se ridica la 884,642 milioane lei, pentru o cifră de afaceri de 2,803 miliarde lei, în timp ce, în anul 2012, s-a înregistrat un profit de 312,634 milioane lei, la o cifră de afaceri de 2,729 miliarde lei.

×
Subiecte în articol: romtelecom privatizare romtelecom