x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Firea: Cele 1.000 de locuri oferite cuplurilor infertile au fost ocupate

Firea: Cele 1.000 de locuri oferite cuplurilor infertile au fost ocupate

16 Sep 2019   •   11:29
Firea: Cele 1.000 de locuri oferite cuplurilor infertile au fost ocupate
Sursa foto: Victor Stroe

Toate cele 1.000 de locuri disponibile anul acesta în cadrul proiectului "O şansă pentru cuplurile infertile - FIV 2" au fost ocupate în mai puţin de trei luni, anunţă primarul general, Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

"Cuplurile care nu au reuşit să-şi depună dosarul la ASSMB au o nouă posibilitate de înscriere începând cu 1 ianuarie 2020. Atunci, alte 1.000 de cupluri vor intra în proiect şi vor primi sprijin financiar în valoare de 13.800 lei/cuplu", a precizat edilul general.

Până în prezent s-au născut 150 de bebeluşi prin programul "O şansă pentru cuplurile infertile".

Primăria Capitalei anunţa, pe 15 iunie, debutul înscrierilor pentru proiectul FIV - 2. Beneficiarii sunt cuplurile cărora medicul specialist în obstetrică-ginecologie, cu competenţă în tratamentul infertilităţii cuplului şi reproducere umană asistată, le-a diagnosticat o afecţiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală.

În anii 2018 şi 2019, circa 2.000 de cupluri s-au înscris în programul derulat de Primăria Capitalei, în baza căruia bucureştenii primesc 3.000 de euro pentru a achita analizele şi procedura FIV (fertilizare in vitro).

AGERPRES

×
Subiecte în articol: infertilitate Gabriela Firea