x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Florin Georgescu: "Salariile se vor majora cu 8 la sută din iunie. Pensionarii vor primi înapoi, lunar, banii viraţi la asigurările de sănătate"

Florin Georgescu: "Salariile se vor majora cu 8 la sută din iunie. Pensionarii vor primi înapoi, lunar, banii viraţi la asigurările de sănătate"

06 Mai 2012   •   05:43
Florin Georgescu: "Salariile se vor majora cu 8 la sută din iunie. Pensionarii vor primi înapoi, lunar, banii viraţi la asigurările de sănătate"

Salariile vor creste cu opt la suta din iunie, iar pensionarii vor primi tot din iunie inapoi, lunar, banii virati la asigurarile de sanatate, a anuntat vicepremierul desemnat, Florin Georgescu.

"S-au identificat sume suplimentare care sa poata majora deficitul bugetar, astfel incat sa poata fi mentinute promisiunile facute de USL cu privire la salarii si pensii. Acesta este un semnal bun pentru continuarea reformei si macrostabilitatii", a declarat Georgescu.

Deficitul bugetar convenit in Memorandumul de politici macroeconomice cu Fondul este de 1,9 la suta din PIB, dar analistii considera ca este loc de o crestere a deficitului chiar pana la 3,5 la suta din PIB, in cazul in care salariile ar fi majorate pana la 16 la suta pe parcursul anului 2012.

Florin Georgescu a mai spus ca Executivul va emite, pana la data de 25 mai, actul normativ ce permite cresterea veniturilor salariatilor bugetari si ale pensionarilor.

"Pana in 25 mai va fi emis acel act normativ care permite majorarea veniturilor salariatilor bugetari si ale pensionarilor. In acea lege vom gasi mai multe detalii, pentru ca aici nu am avut posibilitatea, neavand la dispozitie datele si specialistii care lucreaza in Ministerul Finantelor, in Ministerul Muncii.Vom gasi datele care spun mai mult, respectiv in luna iunie cu 8% (majorare a salariilor n.r)", a afirmat Florin Georgescu.

Potrivit acestuia, mesajul la finalizarea negocierilor cu reprezentantii FMI, ai Bancii Mondiale si Comisiei Europene este important din doua puncte de vedere: s-a incheiat un acord ce continua politicile de stabilitate macroeconomica, de ajustari sectoriale,care practic asigura stabilitatea economica si financiara a Romaniei, asigura finantarea externa a Romaniei, pentru ca Romania consuma mai mult decat produce si trebuie sa se imprumute, dar nu se putea imprumuta in conditii rezonabile fara acest acord, pe de o parte. Pe de alta parte, a doua concluzie, s-au gasit solutii pentru rezolvarea celor doua probleme asumate de USL si anume problema salariatilor bugetari si a pensionarilor

×