x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fosti directori cu conturi la PNA

Fosti directori cu conturi la PNA

07 Mar 2005   •   00:00

Scandalul BCR Novaci se extinde. Surse din PNA sustin ca procurorii au declansat, ieri, urmarirea penala impotriva lui Mihai Treapat, fost director al Directiei de Metodologie si Managementul Riscului din Centrala BCR.

Potrivit anchetatorilor, Treapat ar fi implicat in acordarea nelegala, in perioada ianuarie 2002 - aprilie 2003, de catre Sucursalele BCR Sector 6 si Sector 4 din Bucuresti, a 291 de credite de scont, totalizand peste 1.200 de miliarde de lei, pentru societati controlate de Gabriel Viorel Matyas si Paul Petre Tardea. Tot ieri, procurorii au inceput urmarirea penala impotriva a patru inalti functionari din cadrul BCR Sector 4 pentru acordarea ilegala de credite si complicitate la inselaciune, prin care ar fi produs un prejudiciu de aproximativ 170 de miliarde de lei. Invinuitii sunt Mihaela Staicovici, directorul sucursalei, Clara Popescu, director adjunct, Maria Radescu, contabil-sef, si Gabriela Panu, sef serviciu credite.

ACUZE. Anchetatorii spun ca Treapat ar fi intervenit pe langa sefii sucursalelor BCR din Sectoarele 4 si 6 pentru acordarea nesupravegheata si rapida de credite. Directia pe care o conducea Treapat ar fi sprijinit creditarea in conditii ilegale in cadrul sucursalelor BCR din Sectoarele 4 si 6, cat si in cadrul sucursalei Novaci - Gorj. Astfel, directia condusa de Treapat nu ar fi facut nici un fel de verificari pentru fiecare creditare in parte. Astfel s-a creat un prejudiciu evaluat la peste 788 miliarde de lei la sucursala BCR Novaci. Laurentiu Treapat a fost demis din functie dupa izbucnirea scandalului privind fraudarea BCR. (E.Pascu, I.Alexandru)

INCEPUTURI
Saptamana trecuta, procurorii PNA au declansat urmarirea penala impotriva lui Mihai Hajdu - directorul sucursalei BCR Sector 6 Bucuresti, Elena Mogoi - contabil sef, Maria Gologan - jurist, Virginica Voicu - sef serviciu credite si Luminita Rais - ofiter de credite. Toti sunt acuzati de acordarea unor credite cu incalcarea legii si complicitate la inselaciune.

×
Subiecte în articol: observator credite