x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Foşti şefi în MAI povestesc cum îşi angaja Igaş piloşii. Pe unul a vrut să-l lase moştenire Internelor!

Foşti şefi în MAI povestesc cum îşi angaja Igaş piloşii. Pe unul a vrut să-l lase moştenire Internelor!

de Mara Raducanu    |    12 Mar 2012   •   14:53
Foşti şefi în MAI povestesc cum îşi angaja Igaş piloşii. Pe unul a vrut să-l lase moştenire Internelor!

In perioada mandatului sau, Traian Igas a tot strigat mare si tare ca vrea sa reorganizeze din temelii ministerul de Interne. Mai exact sa-i dea afara pe totii pilosii si pe rudele “cuibarite' prin “ograda' Internelor.Se pare ca fostului ministru Igas i-au mai scapat cateva...

Acuzatii grave astazi in cazul angajarilor ilegale din Ministerul de Interne. Cristian Baci, fost secretar general al institutiei, a declarat astazi in fata judecatorilor ca Traian Igas i-a cerut sa angajeze din sursa externa o persoana din Arad. Mai mult, Igas i-ar fi cerut lui Baci ca respectiva pila sa ramana in functie si dupa plecarea lui din minister. Fostul secretar de stat in MAI a mai spus in fata judecatorilor ca nu poate preciza numele persoanei respective, fiindca nu si-l aminteste.Constantin Baci a declarat la instanta suprema, ca Traian Igas i-a transmis, prin consilierul lui, Niculae Chesnoiu, ca vrea ca o persoana din Arad sa ramana in MAI si dupa plecarea sa. “Ca urmare a celor transmise prin consilierul Chesnoiu, m-am prezentat la ministru (Traian Igas, n.r.), care cu aceasta ocazie mi-a comunicat numele unei persoane, spunandu-mi ca aceasta <

S-a redeschis dosarul de urmarire penala in cazul soferului lui Igas

Traian Igas a fost si el audiat la data de 1 martie 2012 ca martor la Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul angajarilor facute ilegal in Ministerul de Interne. Acesta a precizat in fata judecatorilor ca nu a cunoscut imediat ce a ajuns la conducerea MAI vechile ordine date de predecesorii sai si nici drepturile de decizie ale unora dintre subalterini, fiind vorba despre Constantin Baci, fostul secretar general al MAI.'Dupa cum bine stiti in momentul in care am aflat despre aceste lucruri am dispus control, prin Corpul de Control al ministrului.Am aflat cu exactitate ceea ce s-a intamplat, faptul ca mie nu mi s-a adus la cunostinta despre aceste angajari.Sigur ca ulterior prin Corpul de Control am instiintat Ministerul Public si de aici practic s-a inceput acest proces in care sunt implicati mai multi angajati ai ministerului in ceea ce priveste aceste angajari care s-au facut imediat dupa numirea mea in functia de ministru al Internelor'. Ministrul Igas a evitat insa sa precizeze cu aceeasi fermitate cu care vrea sa se faca dreptate in dosarul angajarilor ilegale de la jandarmerie cum de a fost posibila incadrarea soferului sau, Cardas Marian Gabriel, adus de la Senat la Ministerul de Interne, intr-o perioada in care se presupune ca posturile erau blocate.Fost salariat la Senat, unde de asemenea a lucrat tot pentru Igas, Cardas Gabriel si-a urmat seful cand la finele lunii septembrie 2010 acesta a preluat sefia MAI.Nu stim ce “artificiu' a folosit ministrul Igas pentru angajarea soferului sau in MAI, caci pe holurile Instantei Supreme a evitat sa raspunda la aceasta intrebare.

Angajarile ilegale s-au lasat cu demiterile mai marilor din Jandarmeria Romana!

Inspectorii de la Corpul de control al MAI au constatat ca, in perioada 15-18 octombrie 2010, cu avizul unor sefi din institutie, “s-au deblocat trei posturi de ofiteri in Jandarmeria Romana', prin derogare de la actele normative prin care fusese suspendata orice angajare. Astfel, in urma cercetarilor facute de Corpul de Control al MAI, la inceputul lunii ianuarie 2011 au fost demisi seful Jandarmeriei, generalul Olimpiodor Antonescu, prim-adjunctul acestuia, Nicolaie Rugina, seful resurselor umane din MAI, Adrian Patrascu, secretarul general al MAI, Cristian Baci- cel care ar fi semnat aceste angajari- dar si alti comisari si colonei.Impotriva unora dintre acestia s-a inceput urmarirea penala pentru abuz in serviciu, neglijenta in serviciu, fals material in inscrisuri oficiale si altele.'In aceste conditii, examenele au fost dispuse de IGJR si au avut loc, desi pentru anumite functii nu erau indeplinite cerintele de organizare impuse de ordinele pe linie de resurse umane (vechime in munca, nici un candidat nu avea la dosar certificatele de examinare psihologica, nu toate documentele de studii erau legalizate, la toti candidatii lipseau fisele medicale de incadrare)', potrivit unui comunicat dat atunci de Biroul de Presa al MAI.

×

Urmăriți Jurnalul și pe Google News