Râmnicu Vâlcea e cunoscut la nivel internaţional drept "hackerville", adică oraşul cu cele mai multe grupări de infractori informatici. Aflaţi mai mereu cu FBI-ului pe urme, celebrii hackeri olteni dovedesc că poveştile lor pot avea şi final fericit.
Mădalin Dumitru a înfiinţat compania Cyber Smart Defence (CSD), care se ocupă de securitate cibernetică şi care îşi dublează de la an la an cifra de afaceri, ajungând acum la 2,3 milioane de euro. Secretul succesului? El i-a angajat pe cei mai cunoscuţi hackeri din oraş, care au devenit din răi, buni. Un exemplu este Răzvan Cernăianu, cunoscut în domeniu drept Tinkode, care a spart sistemele informatice ale NASA, Pentagonului, Agenţiei spaţiale Europene sau Marina navală britanică. Sau ca Victor Faur (nume de cod Sirvic), care are pe listă NASA, U.S. Navy, departamentul de energie american şi ale entităţi guvernamentale ale SUA.
Acum, compania Cyber Smart Defence acoperă piața mondială de securitate cibernetică cu birouri în București, în Dubai (Emiratele Unite), unde a făcut joint venture cu un mare grup de companii, și Maryland (SUA) cu un număr de 17 specialiști, dublați cu „vedete” mondiale în materie de securitate cibernetică. În componenta echipei CSD se află și doi foști militari americani care au activat peste 20 de ani în zona de Cyber Counter Terrorism & Cyber Itelligence.
"Securitatea cibernetică este o zonă extrem de sensibilă pentru companii, oricine este vizat de un atac cibernetic cu efecte devastatoare. Noi încă nu am întâlnit niciun client la care să nu găsim măcar o problemă de securitate. Cu cât managerii înțeleg această realitate, cu atât mai protejate sunt companiile și clienții lor. Am ajuns să tot spunem celor însărcinați cu securitatea cibernetică << Better Safe Than Sorry >>. Așa că avem un slogan cu totul desprins din realitate”, declară Mădălin Dumitru, CEO Cyber Smart Defence, care a fost eroul unul reportaj al ABC News, la începutul acestui an. El le-a dezvăluit americanilor că nici o companie nu este sigură 100% în faţa atacurilor hackerilor şi că singura şi cea mai simplă soluţie pentru a stopa atacurile asupra firmelor este să-i angajeze pe aceştia şi să-i facă să treacă de partea binelui.
Iar celor care cred că un simplu antivirus este de ajuns pentru a-şi menţine compania în suguranţă, unul dintre hackeri le-a transmis prin intermediul reporterilor americani, veniţi să realizeze reportajul în "Hackerville" Râmnicu Vâlcea: "Pentru mine, să trec de programul de protecţie mă costa cinci minute de muncă suplimentară. Din punctul meu de vedere, mai devreme sau mai târziu, orice sistem de securitate poate fi păcălit".