x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul manager al Spitalului Obregia, ridicat de Poliţie. George Marcu este acuzat de fraudă

Fostul manager al Spitalului Obregia, ridicat de Poliţie. George Marcu este acuzat de fraudă

de Veronica Micu    |    11 Mar 2013   •   10:34
Fostul manager al Spitalului Obregia, ridicat de Poliţie. George Marcu este acuzat de fraudă

Poliţia efectuează sapte percheziţii în Bucureşti şi Ilfov pentru destructurarea unei grup infracţional specializat în fraude domeniul achiziţiilor publice. Printre suspecţi se află şi fostul manager al spitalului Ogregia. George Marcu, care în prezent ocupă funcţia de director al ANL, este acuzat de fraudă. El ar fi încheiat preferenţial mai multe contracte de achiziţii publice. Prejudiciul estimat este de 1,7 milioane euro.

Membrii grupării sunt suspectați că au realizat beneficii financiare din obţinerea unor contracte de achiziţie publică de la Spitatul de Psihiatrie Obregia din Bucureşti, pentru executarea unor lucrări de reparaţii şi construcţii, se arată într-un comunicat al Poliției Române. Se pare că fostul manager al unității spitalicești, George Marcu, actualul șef al ANL, îi facilita finului său câștigarea unor licitații supraevaluate.

Lucrările respective au fost supraevaluate, iar apoi au fost urmate de înregistrarea unor cheltuieli fictive şi de cesionarea societăţilor prestatoare către terți în vederea împiedicării verificărilor fiscale. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 3.800.000 lei în dauna instituţiei sanitare şi la 1.400.000 lei în dauna bugetului de stat.

Potrivit IGPR, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române vor fi conduse în vederea audierii 15 persoane, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsuri legale. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice şi evaziune fiscală prin evidențierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive.

×