x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul senator Cătălin Voicu, luat cu ambulanţa după ce i s-a făcut rău la proces

Fostul senator Cătălin Voicu, luat cu ambulanţa după ce i s-a făcut rău la proces

25 Mar 2013   •   17:21
Fostul senator Cătălin Voicu, luat cu ambulanţa după ce i s-a făcut rău la proces
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Fostul senator Cătălin Voicu a fost urcat într-o ambulanţă privată, urmând să fie transportat la o unitate medicală, după ce i s-a făcut rău într-o pauză de la dezbaterile de luni ale procesului în care este judecat de instanţa supremă pentru fapte de corupţie, informează mediafax.ro.

În jurul orei 16.20, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au suspendat temporar dezbaterile, pentru a se pronunţa pe o serie de cereri.

În timpul pauzei, la ieşirea din sala de judecată, lui Voicu i s-a făcut rău, astfel că s-a solicitat intervenţia unei ambulanţe private.

Echipa medicală sosită la faţa locului i-a făcut fostului senator o electrocardiogramă, i-a administrat intravenos o soluţie şi i-a dat o pastilă.

În cele din urmă, Cătălin Voicu a fost urcat într-un scaun cu rotile şi dus la ambulanţă, urmând să fie transportat la o unitate sanitară.

Potrivit avocaţilor, fostul senator este cunoscut ca având diabet şi probleme cardiace.

În 26 februarie, instanţa supremă a respins mai multe cereri ale lui Voicu, inclusiv două de recuzare, şi a amânat pentru 25 martie dezbaterile finale în dosarul de corupţie al fostului senator.

În 1 iunie 2012, Cătălin Voicu a fost condamnat de un complet de trei judecători de la instanţa supremă la două pedepse pentru trafic de influenţă, respectiv la patru şi cinci ani de închisoare, iar pentru fals în înscrisuri a primit o pedeapsă de un an şi două luni de închisoare. Voicu ar urma să execute pedeapsa cea mai mare, de cinci ani, din care judecătorii au scăzut perioada în care a stat în arest preventiv, din 30 martie 2010 până în 18 iulie 2011.

În 21 mai 2010, fostul senator Cătălin Voicu, Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi, respectiv, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie - septembrie 2009, Cătălin Voicu, "prevalându-se de prerogativele ce derivă din calitatea sa de senator", ar fi primit de la Costel Căşuneanu, în două tranşe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro) şi 200.000 de euro, în schimbul intervenţiei pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (Florin Costiniu, n.r.), în vederea adoptării unei soluţii favorabile societăţii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

De asemenea, în luna august 2009, Voicu ar fi pretins şi primit de la Marius Locic suma de 119.000 de lei în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă poliţişti pentru a-i determina să propună o soluţie favorabilă într-un dosar în care acesta era cercetat pentru fapte penale.

×