x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fotoliul de edil-sef al capitalei este asaltat de pretendenti

Fotoliul de edil-sef al capitalei este asaltat de pretendenti

20 Ian 2005   •   00:00

OBSERVATOR
Lupta pentru Primaria Capitalei se anunta si in acest an extrem de disputata. In timp ce Alianta joaca o dubla candidatura - Ludovic Orban versus Adriean Videanu - , iar dinspre PSD doar se aude numele senatorului Sorin Oprescu, un candidat-surpriza vine sa le tulbure linistea: Ralu Filip, presedintele CNA.

Candidatura-bomba - Ralu Filip vrea la Primaria Capitalei


OANA STANCU

Lupta pentru Primaria Capitalei se anunta si in acest an extrem de disputata. Un vicepremier, un viceprimar si presedintele Consiliului National al Audiovizualului sunt candidatii care se anunta pana acum pentru Primaria Capitalei. Primii doi, Adriean Videanu si Ludovic Orban, se lupta in interiorul Aliantei PNL-PD. Orban anunta pe toate posturile ca va candida, in timp ce crema ii va fi luata probabil de Adriean Videanu. Un candidat-surpiza vine sa strice linistea celor doua parti: Ralu Filip, presedintele CNA.

SONDAJ. Alianta a decis sa-l arunce in cursa pe candidatul cel mai bine plasat in sondaje, capitol la care Orban nu va reusi sa-l intreaca pe vicepremierul difuzat acum pe toate canalele de televiziune de trei ori pe zi. Surse din PD ne-au dezvaluit ca o asemenea testare a fost deja facuta de catre PD singur, in sondaj fiind introdusi Adriean Videanu, Radu Berceanu si Liviu Negoita de la PD, iar de la PNL, doar Ludovic Orban, singurul candidat anuntat. Chiar si in aceste conditii, sondajul il dadea favorit pe Videanu.

INDEPENDENT. Intre timp insa, supriza: bucurestenii au deja o a treia oferta. Presedintele CNA, Ralu Filip, ne-a confirmat aseara intentia sa de a candida la postul de primar general din postura de independent. "Ma gandesc sa candidez pentru ca sunt un cetatean frustrat in principal din doua motive: an de an copiii mei se imbolnavesc tot mai des si aflu ca e din aer, din parc si, asa cum se imbolnavesc ai mei, se imbolnavesc si ai altora. Ca adult sunt un cetatean frustrat pentru ca traiesc intr-un oras murdar, anost, fara viata. Am asteptat 15 ani sa se intample ceva in acest oras. Nu se intampla. Traim intr-o Capitala care se carrefour-izeaza. Viata unui om nu inseamna sa se mute din apartamentul lui intr-un apartament urias in care si mananca, si vede un film, si pleaca si cu un dero la pachet", a explicat Filip intentia de a candida. O intentie deocamdata, pentru ca acesta are in vedere si costurile financiare ale unei campanii, si lipsa sustinerii unui partid. "Trebuie sa ma gandesc. Acum este mai mult o furie. Nu sunt nebun. Daca voi participa, voi avea cele mai putine sanse, pentru ca voi fi independent. Vreau sa aduc insa in discutie teme care nu se discuta, astfel incat bucurestenii sa le ceara urmatorului primar", afirma Filip. Despre lipsa de sustinere a unui partid, el spune ca, daca i se va oferi sprijin, va accepta, dar ca lupta politica trebuie sa se dea pentru Parlament si Guvern, pe cand "administratia trebuie sa fie administratie".

OPRESCU
Senatorul Sorin Oprescu este cel pe care PSD vrea sa-l nominalizeze drept candidat la Primaria Capitalei. Biroul Executiv PSD Bucuresti s-a intrunit ieri pentru a analiza variantele pentru batalia electorala din Capitala. Desi in sedinta nu s-a vehiculat nici un nume concret, surse din partid spun ca imediat dupa terminarea ei, Oprescu a fost "convocat" la o intrevedere cu liderul Adrian Nastase, Ion Iliescu si Dan Ioan Popescu, presedintele PSD Bucuresti. Desi, initial, Oprescu a precizat ca nu vrea sa intre in alegerile pentru Bucuresti, mai ales ca le-a pierdut in 1998 si 2000, greii partidului i-au lasat de inteles ca nu are de ales, pentru ca "PSD e un partid, nu o fundatie". Oficial, Dan Ioan Popescu a declarat ca desemnarea candidatului se va face in urma votului din BEx Municipal. Oprescu nu are nici o problema sa obtina acest vot de incredere, fiind una dintre figurile cu cel mai important sprijin la nivelul organizatiei. (Silviu Sergiu)
×
Subiecte în articol: observator