x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fratele lui Emilian Eva, cercetat pentru spălare de bani şi fals în declaraţii

Fratele lui Emilian Eva, cercetat pentru spălare de bani şi fals în declaraţii

01 Oct 2015   •   21:50
Fratele lui Emilian Eva, cercetat pentru spălare de bani şi fals în declaraţii
Sursa foto: Lucian Eva / Foto: neuroiasi.ro

Managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, Lucian Eva, este cercetat de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru spălare de bani şi fals în declaraţii, într-un dosar disjuns din cel al fratelui său, procurorul Emilian Eva, trimis în judecată pentru luare de mită.

Citește și ”Telepaticul” Emilian Eva se folosea de fiica sa pentru a-și valorifica tablourile

Magistratul Emilian Eva a fost trimis în judecată, marţi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), care îl acuză de luare de mită şi spălare de bani, dar şi că a vândut peste 200 de tablouri, activitate incompatibilă cu funcţia de magistrat, şi că nu a trecut bunurile în declaraţia de avere, informează antena3.ro.

DNA va continua însă cercetările pentru fratele magistratului Emilian Eva, Lucian Eva, manager al Spitalului de Neurochirurgie "Profesor dr. Nicolae Oblu" din Iaşi, pentru spălare de bani şi fals în declaraţii, într-un dosar disjuns din cel al procurorului.

De asemenea, procurorii anticorupţie au mai disjuns din dosarul lui Emilian Eva o altă cauză în care vor continua investigaţiile pentru infracţiunile de tăinuire, folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unui persoane neautorizate la aceste informaţii şi fals intelectual.

Magistraţii DNA l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Emilian Eva, procuror în cadrul Parchetului Tribunalului Iaşi, la data faptelor, pentru luare de mită, spălare de bani, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite şi fals în declaraţii.

Mai multe detalii, pe antena3.ro

×