x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Funeriu: Este nevoie urgent de un nou sistem pentru formarea cadrelor didactice

Funeriu: Este nevoie urgent de un nou sistem pentru formarea cadrelor didactice

26 Iul 2010   •   00:00
Funeriu: Este nevoie urgent de un nou sistem pentru formarea cadrelor didactice
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

Peste 65 la sută din cele 5.728 de posturi vacante titularizabile au fost ocupate la concursul din 14 iulie, ceea ce arată că este nevoie urgent de un nou sistem de formare continuă a cadrelor didactice, a declarat, luni, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

"Din păcate, acesta este nivelul. Avem nevoie urgent de un nou sistem de formare continuă a cadrelor didactice şi de pregătire a celor care ar urma să devină dascăli. Dar toate acestea sunt cuprinse în noul proiect al Legii educaţiei, pe care opoziţia, adică frânarii României, o blochează", a spus ministrul Educaţiei, scrie Mediafax.

Candidaţii care au obţinut note între 7 şi 10 la concursul din 14 iulie au fost repartizaţi, în perioada 22-23 iulie, pe posturile vacante titularizabile.

Din totalul celor 13.497 de candidaţi cu note între 7 şi 10 au fost repartizaţi 3.728 (27,62 la sută), ceea ce înseamnă 65,08 la sută din cele 5.728 de posturi vacante titularizabile scoase la concurs.

Statisticile Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) arată că judeţele cu peste 80 la sută din posturile vacante ocupate sunt Mehedinţi, Braşov, Sibiu şi Cluj, respectiv municipiul Bucureşti.

De asemenea, au fost ocupate sub 50 la sută din posturile vacante publicate pentru concurs în judeţele Tulcea, Vaslui, Harghita, Covasna, Buzău, Sălaj şi Dâmboviţa.

Pentru ocuparea celor 51.228 de posturi rămase vacante sau rezervate, în 26 iulie va avea loc repartizarea titularilor pentru detaşare la cerere, iar în perioada 27-30 iulie, repartizarea prin suplinire.

×
Subiecte în articol: observator