Ploile torentiale, insotite de descarcari electrice si furtuni puternice, au produs pagube importante, in noaptea de marti spre miercuri, in mai multe localitati din tara.
OCTAVIAN HERTA, GABRIELA MLADIN
VALCEA. Terasamentul unei cai ferate si o portiune de drum national pe ruta Targu Jiu - Ramnicu Valcea au fost afectate, un pod din Maldarasti a fost distrus, iar alte patru sunt in pericol sa se prabuseasca. Postul de politie din comuna Slatioara ar putea fi inghitit de ape deoarece se afla sub nivelul drumului. In comuna Popesti, un tren de persoane a fost oprit din circulatie deoarece linia ferata nu este sigura. La Ocnele Mari, alunecarile de teren au dus la cresterea volumului de apa aflat in baraj. Fisurile in caverna sunt vizibile, iar autoritatile se tem sa nu se prabuseasca bolta cavernei, deoarece efectele ar fi devastatoare.
HUNEDOARA. Sute de locuinte din Valea Jiului au fost inundate, zeci de familii evacuate din case, energia electrica a fost intrerupta in zeci de locuinte, circulatia feroviara pe ruta Baru-Petrosani a fost temporar intrerupta, iar pe o portiune a DN 66 se circula pe un singur sens. Paraul Crivadia a inundat statia de compresoare a EM Vulcan, minerii fiind evacuati din incinta statiei.
GORJ. Peste 150 de gospodarii au fost inundate. Oamenii si-au vazut terenurile distruse si animalele inecate. Apele au intrat in case, au inundat beciurile, iar viitura a luat anexele gospodaresti. Doua masini de pompieri au scos apa din casele oamenilor, iar Crucea Rosie a adus ajutoare pentru sinistrati. In localitatea Cornesti au fost inundate casele celor care au fost stramutati de fosta Companie Nationala a Lignitului Oltenia (CNLO). Oamenii s-au plans ca cei de la companie le-au construit casele intr-un teren ca o "postava", unde nu sunt protejati de conditiile nefavorabile ale vremii. In aceasta localitate au fost afectate peste 50 de gospodarii, iar oamenii doresc sa actioneze in judecata pe cei din cadrul fostei CNLO.
ARGES. Ploaia si grindina au afectat zeci de hectare de teren agricol, au inundat sute de gospodarii, iar rafalele de vant au smuls acoperisurile mai multor case. De asemenea, descarcarile electrice deosebit de puternice au avariat liniile de curent electric si au lasat in intuneric 11 localitati. Precipitatiile au umplut unele lacuri de acumulare peste pragul de retinere a apei. La barajul de la Merisani, surplusul de apa a fost evacuat prin vane, dar a afectat lucrarile la podul de fier, feroviar si rutier din apropiere. Au mai fost afectate localitati din Suceava, Bistrita-Nasaud, Cluj, Alba si Giurgiu.
Citește pe Antena3.ro