x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Giurgiu: Localităţi fără curent electric, străzi şi gospodării inundate, în urma unei furtuni

Giurgiu: Localităţi fără curent electric, străzi şi gospodării inundate, în urma unei furtuni

30 Iul 2013   •   23:22
Giurgiu: Localităţi fără curent electric, străzi şi gospodării inundate, în urma unei furtuni
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

Zece localităţi din judeţul Giurgiu au rămas, marţi seară, fără energie electrică, mai mulţi copaci au fost rupţi de vânt, iar mai multe străzi şi gospodării au fost inundate, în urma unei furtuni puternice şi a unei ploi torenţiale cu grindină, informează mediafax.ro.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, vântul puternic a rupt mai mulţi copaci, care au căzut pe DN5 Giurgiu - Bucureşti, în localitatea Remus şi pe drumurile din Iepureşti, Greaca, Bulbucata şi Singureni, cantitatea de apă înregistrată fiind de 10 litri pe metrul pătrat, iar viteza vântului fiind de 15 metri pe secundă.

"Zone din municipiul Giurgiu şi din alte localităţi din judeţ au întreruperi de energie electrică şi se lucrează pentru remedierea defecţiunilor. De asemenea, în municipiul Giurgiu acoperişul unui bloc a fost smuls de vânt, iar pompierii militari au intervenit pentru îndepărtarea lui în condiţiile în care bloca intrarea în clădirea respectivă", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, lt. Gabriela Olexiuc.

Potrivit sursei citate, tot în municipiul Giurgiu, pe strada Gării, trei gospodării au fost inundate, iar trei copaci au fost rupţi de furtună. De asemenea, Olexiuc a spus că în judeţ a fost o vijelie şi s-a înregistrat şi o ploaie torenţială.

La ora transmiterii acestei ştiri, ploaia cu grindină şi furtuna au încetat.

Pompierii militari giurgiuveni acţionează, ajutaţi de localnici, pentru remedierea avariilor provocate de precipitaţii şi vijelie, în timp ce echipele Electrica lucrează pentru reluarea alimentării cu energie electrică.

Capitala şi 17 judeţe, între care şi Giurgiu, se află în intervalul marţi, ora 15.00 - miercuri, ora 15.00, sub cod galben de furtună, potrivit unei atenţionări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). 

×
Subiecte în articol: inundatii giurgiu furtuna ploi