x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gabriel Berca: Vreau alegeri organizate impecabil. Cer toleranţă zero pentru orice manifestare ilegală

Gabriel Berca: Vreau alegeri organizate impecabil. Cer toleranţă zero pentru orice manifestare ilegală

23 Apr 2012   •   07:31
Gabriel Berca: Vreau alegeri organizate impecabil. Cer toleranţă zero pentru orice manifestare ilegală

Intr-o videoconferinta organizata in aceasta dimineata, ministrul de Interne, Gabriel Berca, a promis toleranta zero pentru orice neregula ivita la alegerile din acest an.
Berca i-a sfatuit pe prefecti sa aplice intocmai normele din planul general de masuri privind asigurarea oridinii si sigurantei publice pe perioada alegerilor locale din 10 iunie.

'Vreau alegeri organizate impecabil. Imi doresc ca asupra acestor alegeri sa nu existe nici cea mai mica suspiciune. De accea va cer tuturor structurilor cu atributii, buna desfasurare a procesului electoral. Si aici ma refer la prefecti , politisti , jandarmi sa tratati cu maxima responsabilitate momentul alegerilor', a spus Berca, potrivit Mediafax. El a subliniat ca intreaga raspundere pentru descurajarea eventualelor tentative de vot ilegal sta in oamenii care vor fi trimisi in teritoriu, respectiv ofiteri si procurori, care vor urmari respectarea legii in perioada campaniei electorale si in ziua votului.

'Va cer toleranta zero in raport cu orice manisfestare ce ar putea sa puna in discutie corectitudinea acestor alegeri', a precizat ministrul.

Ministrul Administratiei si Internelor a anuntat recent ca va detasa in judete membri ai Corpului de control pentru a veghea la respectarea legii in perioada campaniei electorale si in ziua votului, precizand ca in fiecare judet va exista si cate un procuror care sa fie in legatura directa cu angajatii MAI.

×