x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aviz favorabil pentru forarea după gaze de şist dat de CJ Vaslui pentru Chevron

Aviz favorabil pentru forarea după gaze de şist dat de CJ Vaslui pentru Chevron

25 Ian 2013   •   18:41
Aviz favorabil pentru forarea după gaze de şist dat de CJ Vaslui pentru Chevron
Sursa foto: Bogdan Chesaru/Intact Images

Consiliul Judeţean Vaslui a dat aviz favorabil pentru demararea unor lucrări de amenajare şi foraj pentru sonda de exploatare Păltiniş 1 A de către SC Chevron Romania Exploration and Production SRL, în localitatea Păltiniş din comuna vasluiană Băceşti, informează agerpres.ro.

Certificatul emis de CJ Vaslui la finele anului trecut a readus în discuţie la nivelul judeţului problema exploatării gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice, o asociaţie civică din Bârlad şi organizaţia PDL din acest oraş, prin vocea fostului senator Vasile Pintilie, vorbind public despre riscurile pe care le implică această metodă de exploatare. În replică, preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a spus că eliberarea certificatului de urbanism firmei Chevron este legală.

"Dacă nu am fi avizat o cerere legală, am fi putut fi acuzaţi de abuz de putere. Cei care fac acum gălăgie (n.r. - fostul senator Vasile Pintilie) sunt cei care au dat concesiunea şi au făcut posibilă cererea Chevron. Noi doar am aprobat-o, lucru care este perfect legal", a precizat preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

Exploatarea gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice în anumite zone din judeţul Vaslui a stârnit reacţii dure din partea reprezentanţilor societăţii civile. În cursul anului trecut, au avut loc la Bârlad trei acţiuni de protest împotriva exploatării gazelor de şist. La una dintre manifestaţii, printre protestatari s-a numărat şi Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, care se afla la acel moment în opoziţie. 

×
Subiecte în articol: gaze sist vaslui chevron