x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Generaţia Garcea: "Băi tăticu, eu sunt poliţia ta, aşa că valea!"

Generaţia Garcea: "Băi tăticu, eu sunt poliţia ta, aşa că valea!"

de Mara Raducanu    |    05 Mai 2011   •   14:43
Generaţia Garcea: "Băi tăticu, eu sunt poliţia ta, aşa că valea!"
Sursa foto: /Jurnalul Naţional

163963-20091204153550005.jpgCine ne apără? Încotro te îndrepţi când mori cu dreptatea în braţe? Cum să mai speri când toţi văd în tine doar un biet plătitor de taxe şi impozite? Într-o lume în care aleşii sunt prea ocupaţi să taie din pensii, din salarii şi să dea oamenii afară, cine mai are timp de necazurile tale? Dacă alţii ţi-au promis că vei trăi mai bine, noi îţi garantăm că te sprijinim să începi lupta cu sistemul! 

"Eu sunt conştient că ceea ce am păţit se întâmplă. Chiar şi în afară. Dar am considerat că e de datoria mea să spun asta. Dacă acceptăm ca aceste lucruri să se întâmple, ne vom confrunta cu ele de fiecare dată", îşi argumentează Bogdan Tănase alegerea sa de a povesti ceea ce i s-a întâmplat. Acum câteva săptămâni, maşina i-a fost lovită în trafic. Nimic neobişnuit până aici. Astfel de cazuri se întâmplă zilnic. O simplă tamponare, care se putea rezolva foarte simplu pe două căi. Prin constat amiabil, atunci când pentru a evita cozile de la biroul de accidente uşoare, te înţelegi la asigurare cu cel care te-a lovit sau pe care l-ai lovit, după caz. Sau, când, dacă nu se poate şi nu se poate te duci frumos la poliţie şi se lămureşte situaţia. Cel care i-a tamponat maşina lui Bogdan Tănase a refuzat însă ambele situaţii. O fi ştiut omul de ce! A coborât din maşină, a scos legitimaţia de serviciu şi i-a "liniştit" atât pe B.T., cât  şi pe tatăl său, trimiţându-i la plimbare şi spunându-le "că el este poliţia lor, aşa că valea... ". După s-a urcat în maşină şi a plecat liniştit. Jurnalul Naţional a prezentat cazul Poliţiei Capitalei pentru verificările de rigoare. "Într-adevăr, persoana în cauză a depus plângerea şi momentan se efectuează cercetări", a declarat Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Când poliţia te loveşte... te lasă şi pleacă?
"S-a întâmplat într-o zi de vineri, mai exact pe 22 aprilie, la ora 7:30 dimineaţa. Veneam cu maşina din zona Grozăveşti, eram împreună cu tatăl meu. În capătul străzii Fluviului care dă în Dinicu Golescu există cedează trecerea pentru cei care vin spre Dinicu Golescu. Acolo am oprit şi am auzit o bubuitură. Mă lovise cineva. Am coborât din autoturism să văd ce s-a întâmplat. M-am dus repede la spatele maşinii şi am văzut că bara din spate era ciobită. Nu am pornit camera telefonului chiar când am coborât din maşină. Între timp, cel care m-a lovit  a dat maşina lui mai în spate. Se vede dacă faci stop pe filmuleţ poziţia maşinilor, se vede în spatele maşinii mele o cârpă pe care o aveam în portbagaj şi pe care am pus-o jos să mă uit la maşină. A coborât şi el...  Mi-a zis că nu e nimic, că autoturismul meu nu are decât o zgârietură. Tata i-a zis că dacă e aşa cum spune el nu are de ce să se teamă şi că cel mai bine e să mergem la poliţie să rezolvăm situaţia. Atunci a scos o legitimaţie de serviciu presupun, ne-a arătat-o şi a zis: «Băi tăticu, eu sunt poliţia ta! Aşa că, lasă-mă mai în pace! Hai valea!» După, s-a urcat în maşină, avea un Renault Clio, cu numărul B-17-SJD şi a plecat. Nu mi-a lăsat nici un contact sau o carte de vizită ceva.

«Ce ţi-am făcut, ţi-am zgâriat maşina?»
Eu am mers aşa cum ştiam că se procedează la Biroul de Accidente Uşoare la Sectorul 1, pe Griviţa şi am povestit cum a fost. De acolo, mi-a dat o foaie pe care am completat-o. Le-am spus şi lor că după incident, celălalt s-a suit în maşină şi a plecat, că nu a vrut să vină să raportăm tamponarea. Le-am precizat şi elementul cel mai important: că dumnealui e poliţist sau aşa a spus că este când a arătat legitimaţia. Tot de acolo mi s-a zis că toată procedura asta poate dura până la 20 de zile. Puteam să înţeleg ce înseamnă meseria de poliţist... Se poate întâmpla să loveşti pe cineva, că oameni suntem, dar nu era nici în misiune, nici nimic... Şi, dincolo de asta, vreau să nu mai păţească şi alţii la fel. Când greşeşti, trebuie să recunoşti şi să rezolvi situaţia. Nu să ţipi «Ce ţi-am făcut, ţi-am zgâriat maşina?» Poate se întâmpla mai rău, tot aşa proceda?!! Şi mai frapant e faptul că reacţia a venit din partea unei persoane care ar trebui să te reprezinte, care reprezintă legea", povesteşte Bogdan.

×