x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Generatoare vechi, schimbate. Între ele

Generatoare vechi, schimbate. Între ele

de Diana Scarlat    |    17 Ian 2016   •   23:46
Generatoare vechi, schimbate. Între ele
Sursa foto: Simion MECHNO / AGERPRES FOTO

Sute de localităţi din mai multe judeţe au rămas fără curent electric, începând de sâmbătă noapte. Zeci de mii de familii din judeţele Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Mehedinţi şi Tulcea au rămas fără lumină, apă caldă şi căldură.

În unele localităţi s-au rupt stâlpii sau liniile electrice din cauza vântului puternic, în altele copacii au cedat sub greutatea zăpezii, căzând peste conductori. Mai sunt, însă, și situaţii în care echipamentele au cedat, atunci când a crescut consumul. Surse din companiile de distribuţie susţin că unele generatoare sunt schimbate cu altele vechi, recuperate din zone în care nu se mai face alimentare cu electricitate, în loc să se investească în altele noi. Echipamentele vechi sunt recondiţionate, dar nu este garantată funcţionarea lor pe termen lung. Astfel s-ar putea explica numărul din ce în ce mai mare de probleme cu alimentarea cu electricitate, mai ales iarna, când consumul este mai mare.

Avariile se remediază
„În pofida condiţiilor meteo severe, cu rafale de vânt și a condiţiilor de circulaţie rutieră dificile, a drumurilor blocate și a lipsei vizibilităţii în teren (câmp) sub 50 metri, echipele Enel Distribuţie Muntenia și ale contractorilor lucrează neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor", menţionează Enel Distribuţie Muntenia, într-un comunicat de presă.
Modernizări în plină iarnă. Joi 14 ianuarie, a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică în anumite zone din judeţele Ilfov şi Giurgiu, pentru revizie.
 

×