x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Geoană: Cooperarea statelor din regiunea Mării Negre cu partenerii globali de tehnologie e esențială

Geoană: Cooperarea statelor din regiunea Mării Negre cu partenerii globali de tehnologie e esențială

25 Oct 2022   •   00:00
Geoană: Cooperarea statelor din regiunea Mării Negre cu partenerii globali de tehnologie e esențială

În contextul războiului din Ucraina, cooperarea statelor din regiunea Mării Negre cu partenerii globali de tehnologie este esențială, afirmă secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, după o întrevedere cu reprezentanții Amazon Web Services.

„Proiectele de succes și cu beneficii pentru cetățeni sunt, de cele mai multe ori, cele în care instituțiile și mediul de afaceri colaborează. Așa cum s-a convenit și în cadrul Summit-ului de la Madrid, extinderea colaborării cu mediul de business are în vedere apărarea împotriva amenințărilor cibernetice și sporirea inovației tehnologice”, scrie pe Facebook Mircea Geoană.

El arată că, în acest context, a avut o întâlnire cu reprezentanții Amazon Web Services, „pionieri la nivel global în domeniul cloud computing și una din cele mai inovatoare companii din lume, cu peste 200 de servicii, de la AI / ML până la Quantum computing”.

„AWS este prezentă și în România, unde își crește investițiile și își implementează programele globale în domeniul inovării în sprijinul universităților, IMM-urilor, start-up-urilor și instituțiilor publice, susținând agenda digitală națională. În contextul războiului din Ucraina, cooperarea statelor din regiunea Mării Negre cu partenerii globali de tehnologie este esențială pentru creșterea gradului de reziliență, securitate și pentru asigurarea continuității serviciilor digitale în condiții disruptive”, încheie oficialul NATO.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană