x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Geoană: Din informațiile noastre, nu este vorba despre o intenție deliberată de a ataca România

Geoană: Din informațiile noastre, nu este vorba despre o intenție deliberată de a ataca România

de Redacția Jurnalul    |    08 Sep 2023   •   11:30
Geoană: Din informațiile noastre, nu este vorba despre o intenție deliberată de a ataca România
Sursa foto: Hepta

Din informațiile noastre de la NATO, nu este vorba despre o intenție deliberată de a ataca teritoriul României, susține Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, referitor la explozia dronei pe teritoriul românesc.

„Știu că în ultimele zile, incidentul petrecut la granița dintre România și Ucraina a provocat multă neliniște și preocupare în opinia publică românească și mai ales în zonele limitrofe acestei zone. Vreau să reconfirm pe această cale faptul că, din informațiile noastre de la NATO, nu este vorba despre o intenție deliberată de a ataca teritoriul României, ceea ce ar fi însemnat un atac deliberat împotriva teritoriului NATO”, a transmis vineri Mircea Geoană.

Conform acestuia, NATO așteptă ca autoritățile române să continue investigația pentru a afla toate elementele „pe care le putem analiza împreună”.

„Vreau să dau un mesaj către întreg poporul român: să aibă încredere în NATO. Deciziile pe care le am luat la Vilnius de a veni cu noi planuri de apărare pentru țările NATO, pentru zona Mării Negre în particular și pentru România în special, sunt în curs de derulare, sunt mai importante decât oricând. Și vreau să transmit un mesaj de încredere în alianța noastră. Veghem la securitatea aliaților noștri și veghem să nu ajungem în situație de escaladare a acestui conflict, la un conflict încă și mai complicat. Deci, aveți încredere în NATO, e mesajul meu pentru voi toți”, adaugă Geoană.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nato drona romania