x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gheorghe Zamfir la Caracal

Gheorghe Zamfir la Caracal

de Luminita Ciobanu    |    27 Noi 2009   •   00:00

Maestrul Gheorghe Zamfir va concerta la Teatrul Naţional din Caracal sâmbătă, 28 noiembrie, alături de taraful său, ducând în Oltenia un bogat repertoriu: folclor autentic.

Despre Gheorghe Zamfir se spunea în 1973 că este un "vrăjitor al naiului". Nu este o exagerare, ci purul adevăr. Prin măiestria muzicianului, naiul devine un instrument al luminii, sunetul său devine mirific. A înregistrat 55 de discuri şi a vândut peste 200 de milioane de albume. În 1972 a creat stilul nai-orgă, introducând repertorii noi şi lărgind considerabil paleta de expresii de interpretare a naiului.

În anul 1980 a descoperit rugăciunea în nai, prin doine, şi a primit de-a lungul carierei sale peste 120 de discuri de aur şi de platină. Muzica lui a ajuns adevărată emblemă. În Canada, America, Franţa, Japonia, muzica lui Zamfir răsuna peste tot: pe stradă, la metrou, în ma-gazine. A dus peste hotare doinele, horele şi bocetele strămoşeşti.

Gheorghe Zamfir a cucerit Planeta întreagă şi a făcut din nai un şlagăr universal, un instrument fără egal. Caracalenii au astfel ocazia de a asista la un spectacol de excepţie susţinut de maestrul Gheorghe Zamfir sâmbătă-seara, la splendidul Teatru Naţional.

×
Subiecte în articol: observator