x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ghiţă: „Dosarul Realitatea Media a dispărut de la judecătorie“

Ghiţă: „Dosarul Realitatea Media a dispărut de la judecătorie“

30 Mai 2012   •   18:01
Ghiţă: „Dosarul Realitatea Media a dispărut de la judecătorie“

Omul de afaceri Sebastian Ghita a declarat pentru Jurnalul National ca in momentul de fata avocatii care il reprezinta in instanta pentru recuperarea creantei in valoare de 12 milioane de euro de la Realitatea Media nu au acces la dosar. 'Asa cum a disparut Codrut Marta, a disparut si dosarul. Desi acest dosar ar fi trebuit sa fie public, nimeni nu poate sa vada ce contine. Cineva de la registratura le-a spus avocatilor mei ca judecatoarea a luat dosarul acasa. Au trecut peste zece zile de cand am primit acest raspus“, spune Sebastian Ghita, proprietarul Romania TV, rezultata din spargerea Realitatea TV.

Datorii de 73 milioane de euro

In momentul de fata, Asesoft se judeca cu Realitatea Media pentru recuperearea unei creante in valoare de 12 milioane de euro la care se adauga penalitati. Valoarea toatala a creantelor inregistrate la finale anului 2011 depaseste 73 de milioane de euro. 'Ma lupt in instanta cu mafia insolventelor care are legaturi cu Sorin Blejnar si care incearca sa pacaleasca 180 de creditori care ar putea sa nu isi mai recupereze niciodata banii. Aceasta structura a fost formata din judecatori, administratori judiciari si persoane din ANAF si se ocupa cu preluarea de firme si introducerea lor in insolventa. Ca toti creditorii ma judec cu ei si o sa particip la masa credala pentru a-mi recupera datoria“, spune Ghita.

Conform Ministerului Finantelor, Realitatea Media a avut, in 2010, o cifra de afaceri de 23,2 milioane de euro si pierderi de 20 de milioane de euro. Procedura insolventei este ceruta de unele companii pentru a se proteja in fata creditorilor. O companie ajunge la insolventa cand se afla in incapacitatea de a-si plati datoriile, iar din aceasta situatie se poate salva printr-un plan de reorganizare judiciara, daca este aprobata de instanta care desemneaza un administrator. O data cu deschiderea insolventei, dobanzile, penalitatile sau daunele interese sunt inghetate.

Principalii creditori ai companiei sunt actionarul majoritar, Elan Schwartzenberg, compania Asesoft si statul roman. Printre cei care mai au bani de recuperat de la Realitatea Media se numara Ionut Vantu, fiul lui SOV, cu o creanta de 250.000 de euro, si Sorin Freciu (120.000 de euro). Potrivit Pagina de media, cel mai mare creditor este E-Boutique KFT, care are de recuperat aproximativ 23 de milioane de euro. De fapt firma ungureasca a preluat creantele de la Bluelink Communicazioni. Pe lista creditorilor mai figureaza Asociatia Salariatilor din SNP Petrom (3 milioane de euro), ANAF (creanta garantata ­ 4,5 milioane euro si creanta in litigiu 4 milioane euro).

×