x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gigi Becali a primit deja două vizite la noua "locuinţă", penitenciarul Poarta Albă

Gigi Becali a primit deja două vizite la noua "locuinţă", penitenciarul Poarta Albă

30 Oct 2013   •   18:33
Gigi Becali a primit deja două vizite la noua "locuinţă", penitenciarul Poarta Albă

Gigi Becali a primit două vizite în prima sa zi de detenţie la Penitenciarul Poarta Albă. Reprezentanţi ai penitenciarului au declarat, conform Agerpres, că Becali este încarcerat în regim semideschis şi are dreptul la patru vizite pe lună, el mai având "un rest de vizite de care nu a beneficiat la Jilava".

Aceştia au mai spus că orice persoană privată de libertate poate beneficia suplimentar de alte trei vizite pe an şi anume "de Ziua Naţională, de sărbători religioase dacă aparţine unui cult şi de ziua de naştere".

Becali a fost transferat marţi seară de la Penitenciarul Jilava la Penitenciarul Poarta Albă şi a fost cazat într-o celulă care are capacitatea de 20 de locuri, însă surse din penitenciar au declarat că celula respectivă nu este ocupată la capacitatea maximă, numărul deţinuţilor fiind mult mai mic.

"Colegii de celulă ai lui Becali nu sunt deţinuţi de drept comun. Sunt persoane private de libertate care nu creează probleme, cu un comportament adecvat", au declarat reprezentanţi ai penitenciarului, conform Agerpres.

Potrivit acestora, deţinuţii cazaţi în regim semideschis la secţia exterioară de la Valu lui Traian încep programul la ora 6,00, stingerea se dă la ora 22,00, ei putând munci atât în interiorul cât şi în exteriorul unităţii, dar sub supraveghere. De asemenea, pot desfăşura diverse activităţi culturale, sportive, pot participa la diferite cursuri, se pot plimba liber în incinta penitenciarului.

Potrivit unor surse din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Becali a cerut transferarea de la Jilava la Poarta Albă, iar conducerea ANP i-a aprobat solicitarea.

Omul de afaceri a mai formulat pe 26 august o solicitare de a fi transferat la unitatea penitenciară din judeţul Constanţa după ce au apărut mai multe imagini cu el filmate cu telefonul mobil în incinta închisorii, însă solicitarea i-a fost refuzată.

George Becali este condamnat la pedepse cu închisoarea în mai multe dosare şi are de executat trei ani şi şase luni de detenţie

×