x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gigi Becali şi Robert Negoiţă, expropriaţi pentru completarea autostrăzii Bucureşti-Ploieşti. Vezi cât vor primi

Gigi Becali şi Robert Negoiţă, expropriaţi pentru completarea autostrăzii Bucureşti-Ploieşti. Vezi cât vor primi

10 Aug 2012   •   12:27
Gigi Becali şi Robert Negoiţă, expropriaţi pentru completarea autostrăzii Bucureşti-Ploieşti. Vezi cât vor primi

Gigi Becali, Robert Negoita (primarul sectorului 3), si firmele GTC si Euroholding Land, detinute de investitori israelieni si spanioli, se afla pe lista celor care vor fi despagubiti pentru terenuri care vor fi expropriate pentru a completa autostrada Bucuresti-Ploiesti.

Astfel, intre strada Petricani si soseaua de centura a Capitalei, vor fi expropriate, potrivit unui proiect de hotarare de guvern, 60 de terenuri si imobile care acopera o suprafata de 63.860 de metri patrati, pentru care este necesara suma de 47,16 milioane de lei (10,3 milioane de euro). Lucrarile sunt necesare pentru a completa segmentul de autostrada care lipseste, in lungime de 6,5 kilometri.

Finantarea este asigurata de la bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, iar valoarea despagubirilor rezulta din raportul de evaluare intocmit de catre un expert autorizat ANEVAR.

Gigi Becali va fi expropriat de 1.288 de metri patrati de teren arabil in Voluntari, pentru care va primi 111.088 de lei, adica 86 de lei pe metrul patrat (19 euro pe metru patrat).

Tot in Voluntari va pierde mai multe loturi de teren arabil, in suprafata de 8.332 de metri patrati, si primarul sectorului 3, Robert Negoita, dar va incasa de la stat in schimb 718.632 de lei (86 de lei pe metrul patrat - 19 euro pe metru patrat).

Alti beneficiari ai exproprierilor sunt o serie de persoane fizice, printre care Georgeta Ionescu, Corneliu Crintea, Gabriela Vargolici, Mihai si Nicoleta Carciumaru, Cristian si Mioara Topor, Alexandrina Vasile si Mihai Nedelcu. (Mediafax)

×