x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gigi Becali, verificat din nou de ANI

Gigi Becali, verificat din nou de ANI

de Violeta Fotache    |    22 Mar 2010   •   00:00



Pentru că în declaraţia de avere din 2009 nu a declarat două împrumuturi, europarlamentarul Gigi Becali este din nou verificat la avere de inspectorii de integritate.

Procedura a fost demarată de Agenţia Naţională de Integritate după ce au apărut informaţii în presă despre trecerea sub tăcere a două împrumuturi, de 12 şi respectiv 15 milioane de euro, pe care finanţatorul Clubului Steaua le-ar fi acordat firmei Leoser SA - Popeşti Leordeni. Societatea comercială este deţinută de rude nepotul şI finul omului de afaceri. Citat la ANI, unde urmează să prezinte documente, Gigi Becali afirmă că nu a declarat împrumuturile pentru că a primit banii înapoi..

Acesta este al doilea dosar de verificare deschis de inspectorii de integritate pe numele europarlamentarului. Primul dosar deschis de ANI a ajuns deja la Parchetul instantţei supreme, Gigi Becali fiind acuzat de fals în declaraţii pentîru că în declaraţia de avere dată în calitate de candidat la alegerile europarlamentare el a omis să treacă înstrăinarea unui teren intravilan, situat în localitatea Pipera, iar procentele acţiunilor deţinute de Becali la diferite firme trecute în declaraţie nu corespund realităţii.

×
Subiecte în articol: observator