x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ginecologul şpăgar de la Maternitatea Bucur va fi cercetat în libertate

Ginecologul şpăgar de la Maternitatea Bucur va fi cercetat în libertate

17 Aug 2012   •   17:48
Ginecologul şpăgar de la Maternitatea Bucur va fi cercetat în libertate

Medicul Mircea Conea de la Maternitatea Bucur, prins in flagrant luand mita 700 de lei de la sotul unei femei careia urma sa-i faca o cezariana, va fi cercetat in libertate, conform deciziei luata vineri de Tribunalul Bucuresti, care a respins propunerea procurorilor de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Totodata, instanta a hotarat sa nu dicteze nicio masura restrictiva impotriva medicului. Decizia TB poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Mircea Conea, medic primar obstetrica-ginecologie la Spitalul Sfantul Ioan - Sectia Maternitatea Bucur, a fost prins in flagrant joi seara, in timp ce primea 700 de lei de la sotul unei femei pe care medicul urma sa o opereze de cezariana, anterior acesta refuzand 300 de lei, pe motiv ca suma este insuficienta, potrivit Parchetului Capitalei.

Sotul femeii a sesizat anchetatorii prin intermediul liniei gratuite Telverde anticoruptie 0800.806.806, reclamand ca medicul Mircea Conea a conditionat efectuarea operatiei de cezariana de primirea unei sume de bani.

Anterior sesizarii, sotul femeii ii daduse medicului Mircea Conea suma de 300 de lei, pe care acesta i-a restituit-o "pe motiv ca este insuficienta, conditionand actul medical de primirea sumei de 700 de lei", a precizat Parchetul Capitalei.

Femeia care urma sa fie operata de Conea a nascut vineri, cu medicul ei curant, au declarat Mediafax apropiati ai familiei, potrivit carora atat mama, cat si nou-nascutul sunt in stare buna.

Directorul Spitalului "Sfantul Ioan", de care apartine Maternitatea Bucur, Alexandu Ciocalteu, a declarat ca medicul Mircea Conea lucreaza de 30 de ani in spital, are actele depuse pentru pensionare si are o suferinta hepatica foarte grava.

×
Subiecte în articol: medic spaga ginecolog