x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Giovani Becali: Nu au fost probe elocvente ca să fim condamnaţi

Giovani Becali: Nu au fost probe elocvente ca să fim condamnaţi

20 Mai 2013   •   14:27
Giovani Becali: Nu au fost probe elocvente ca să fim condamnaţi

Giovani Becali, unul din inculpaţii în dosarul transferurilor din fotbalul românesc, a declarat că procurorii nu au adus probe clare pentru ca judecătorii să anunţe o decizie definitivă şi au retrimis cazul spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti.

''Am încredere în justiţie. Cei care au acuzat, nu au avut probe elocvente ca să convingă completul să ne condamne'', a declarat Giovani Becali, condamnat la 8 ani închisoare cu executare.

"Respect această decizie. Rejudecarea nu înseamnă achitare, ci un proces în derulare. Procurorii sunt obligaţi să aducă probe pentru a condamna nişte oameni despre care au presupus că sunt vinovaţi. Pentru moment e o linişte, dar acest război între avocaţii noştri şi procurori va continua. Procuratura trebuie să dovedească lipsa banilor. Nu pot să-mi dea mie 8 ani de închisoare pe presupuneri şi bănuieli. Vreau să duc la capăt acest proces şi să-mi dovedesc nevinovăţia", a mai spus Becali.

Jean Pădureanu, fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, a declarat că are încredere în justiţie, indiferent de decizia luată:''La orice decizie pe care o ia justiţia, nu pot decât să fiu de acord. Dacă nu aş fi de acord, tot nu aş reuşi nimic. Am încredere în justiţie şi cu asta s-au încheiat conturile. Am fost acuzat de ceva, care mi-a scăpat mie printre degete, când am făcut actele de transfer. Am încredere că se va lua o decizie curată''.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis luni să trimită spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti dosarul transferurilor în care opt oameni din fotbal sunt acuzaţi de spălare de bani şi evaziune fiscală.

Pe 12 noiembrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pe patronul clubului Rapid George Copos. CAB a mai decis atunci condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare a finanţatorului de la Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, la patru ani de închisoare a fostului director al Clubului de Fotbal Oţelul Galaţi Mihai Stoica, la şapte ani de închisoare cu executare a fostului finanţator al FC Dinamo Bucureşti Cristian Borcea, la opt ani de închisoare cu executare a fostului impresar Ioan Becali, la şapte ani de închisoare cu executare a impresarului Victor Becali, la trei ani de închisoare cu suspendare a fostului angajat al firmei "Becali sport" Gică Popescu şi la trei ani de închisoare cu suspendare a fostului acţionar la Clubul de Fotbal Dinamo Gheorghe Neţoiu.

×