x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Giurgiu / Furtuna lasă judeţul fără curent electric. Circulaţia, închisă pe DN 5

Giurgiu / Furtuna lasă judeţul fără curent electric. Circulaţia, închisă pe DN 5

26 Iul 2009   •   00:00

Un număr de 40 de localităţi din cele 54 din judeţul Giurgiu au rămas fără energie electrică şi mai multe drumuri judeţene şi Drumul Naţional (DN) 5 Giurgiu-Bucureşti au fost blocate din cauza copacilor rupţi de furtuna care s-a abătut în noaptea de sâmbătă spre duminică asupra judeţului.



Potrivit directorului adjunct al Sistemului de Gospodărire a Apelor Giurgiu, Dana Petcu, localităţile din sudul judeţului au fost lovite de rafale puternice de vânt de până la 17 metri pe secundă însoţite de grindină care a dus la doborârea mai multor copaci şi smulgerea mai multor acoperişuri.

Din primele evaluări au fost blocate de copaci rupţi DN 5 şi drumul judeţean care face legătura între Giurgiu şi localitatea Vieru. Totodată, arată Agerpres, municipiul Giurgiu a rămas fără apă potabilă din cauza întreruperilor de energie electrică, ceea ce a dus la întreruperea funcţionării pompelor de alimentare cu apă a oraşului.

În municipiu au mai fost înregistrate şi câteva curţi inundate şi o sală de sport a unei unităţi de învăţământ inundată. Autorităţile aşteaptă în continuare evaluarea pagubelor produse de grindina şi vijelia care s-a abătut asupra judeţului în noaptea de sâmbătă spre duminică.

×
Subiecte în articol: observator