x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gloanţe în camera copiilor

Gloanţe în camera copiilor

de Mircea Opris    |    18 Mai 2009   •   00:00
Gloanţe în camera copiilor

Patru membri ai clanului Viscol au tras mai multe focuri de armă în casa familiei rivale a lui Titus Căldăraş. Ieri-dimineaţă, în jurul orei 3:00, atacatorii au tras cu un pistol prin geamurile camerei în care dormeau doi minori, nepoţi ai lui Căldăraş, gloanţele trecând prin geamuri şi ajungând până în curtea interioară.



Ieri au avut loc trei descinderi ale poliţiei în domicilii ale celor implicaţi în scandal. La Lugoj au fost prezente forţe de intervenţie rapidă, şeful Compartimentului Arme şi Muniţii al Poliţiei Judeţene şi chiar şeful IJP Timiş, comisarul-şef Săndel Palade.

Războiul dintre cele două clanuri durează de mai mulţi ani. Sâmbătă, Ioan Popescu, fiul lui Titus Căldăraş, a fost atacat într-o parcare, cu o sabie şi un topor, de către Căldăraş Tiberiu, unul dintre "locotenenţii" lui Iulian Boţ. În urma altercaţiei, Popescu şi fratele său, care îl însoţea, s-au ales cu dosare pentru ultraj, după ce poliţia s-a autosesizat în cursul zilei de sâmbătă.

Lucrurile au degenerat în cursul nopţii. "Pe la ora 3:00 dimineaţă am auzit că se trage şi s-au spart geamurile chiar la camera în care dormeau nepoţii mei. Bine că nu i-au omorât, căci gloanţele au trecut prin geam, prin uşă şi au ajuns până în curte. Am deschis geamul să văd cine trage spre casă cu pistolul şi i-am văzut pe Iulian Boţ "Viscol", pe tatăl său, Iulian Boţ "Costa", şi Brătianu Cârpaci.

Ei au tras. În maşină îi aştepta Căldăraş Tiberiu. Toţi sunt cei din dosarul în care fiului meu i s-a înscenat că ar fi ascuns acasă un pistol şi o grenadă", ne-a declarat Titus Căldăraş. Spusele acestuia sunt confirmate şi de oamenii din casele vecine care au ieşit la geamuri atunci când au auzit focurile de armă. Interesant este că poliţia îi acuză de ultraj tocmai pe cei care au fost atacaţi.

Jurnalul Naţional a prezentat declaraţia unui martor implicat în conflictul dintre cele două familii. Ioan Popescu a declarat că atacatorii l-au vizat pe el, după ce l-au ameninţat de mai multe ori şi tot mai des după materialul apărut în Jurnalul Naţional. În noaptea de 25 spre 26 mai 2008, mai multe persoane au intrat prin efracţie în casa lui Ioan Popescu, prin grădina vecinilor.

La 28 mai, când Popescu era plecat din ţară, la domiciliul său şi în casa tatălui său au descins 40 de poliţişti, care au găsit o grenadă şi un pistol cu glonţ. Ulterior, Cristian Ostiadal, martor la înscenarea pusă la cale de familia Boţ, a dat peste cap ancheta procurorilor şi desfăşurarea procesului cu o dezvăluire incendiară: probele găsite în casa lui Popescu, un pistol şi o grenadă, au fost "plantate" chiar de membrii clanului Boţ, cu câteva ore înaintea descinderii Poliţiei.

După ce a spus adevărul, tânărul şi familia sa sunt hărţuiţi cu săbii şi bâte atât pe stradă, cât şi în propria casă. Conflictul a escaladat şi s-a trecut la pistoale, motiv din care ieri s-a mobilizat chiar şi conducerea IJP Timiş.

×
Subiecte în articol: observator