x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sindicaliștii de la CFR anunță suspendarea grevei până în 29 noiembrie

Sindicaliștii de la CFR anunță suspendarea grevei până în 29 noiembrie

de Redacția Jurnalul    |    24 Noi 2023   •   18:15
Sindicaliștii de la CFR anunță suspendarea grevei până în 29 noiembrie

Sindicaliștii din cadrul Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial Vagoane anunță suspendarea grevei anunțate pentru data de 27 noiembrie până în 29 noiembrie.

Potrivit Fedearției, decizia a fost luată având în vedere discuțiile purtate miercuri și joi cu conducerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și cu conducerea Companiei Naționale de Căi Ferate CFR.

Sindicaliștii meniționează angajamentele asumate de conducerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii privind promovarea în ședința de Guvern din data de 29 noiembrie 2023 a unui
Memorandum care să excepteze CFR SA de la aplicarea prevederilor Legii nr. 296/2023 care limitează salarizarea angajaților companiei.

De asemenea, decizia a fost legată și de asumarea de către compania CFR SA până la data de 28 noiembrie a unei grile de salarizare „care să reflecte un ecart în concordanță cu complexitatea și volumul muncii, respectiv importanța și competența în actul decizional”, spun sindicaliștii.

Tot compania și-a asumat până în 29 noiembrie prezentarea Contractului colectiv de muncă 2023 – 2024 în vederea semnării, înregistrării la instituția abilitată „și pe cale de consecință stingerea
conflictului colectiv de muncă”.

„Cele două părți aflate în procedura de negociere a contractului colectiv de muncă au convenit suspendarea temporară a grevei propriu-zisă până la data de 29 noiembrie 2023, ora 14:00, în temeiul art. 162(3) din Legea nr. 367/2022 privind dialogul social”, arată sindicaliștii.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: greva cfr