x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gripa aviara - Suspiciuni si la Codlea

Gripa aviara - Suspiciuni si la Codlea

de Ramona Tintea    |    14 Mai 2006   •   00:00

Virusul H5 a fost depistat in cateva gospodarii de pe o strada din municipiul Fagaras, care a fost izolata, si exista suspiciuni ca ar putea fi prezent si la pasarile dintr-o ferma din localitatea Codlea.

Virusul H5 a fost depistat in cateva gospodarii de pe o strada din municipiul Fagaras, care a fost izolata, si exista suspiciuni ca ar putea fi prezent si la pasarile dintr-o ferma din localitatea Codlea. Daca acest lucru se va confirma, toate cele 400.000 de zburatoare de la aceasta ferma vor fi eutanasiate.

Autoritatile brasovene au sacrificat ieri aproximativ 2.200 de pasari din localitatea Hurezu, comuna Beclean, dupa ce, vineri, in aceasta asezare a fost instituita carantina, testele preliminare indicand prezenta virusului gripei aviare. Dupa confirmarea focarului, autoritatile au instituit masuri speciale in zona. Astfel, au fost puse in functiune filtre sanitare pentru fermele avicole, a fost decisa mentinerea pasarilor domestice in perimetre inchise si s-a interzis accesul gainilor, ratelor si gastelor la rauri si helestee.

×
Subiecte în articol: observator