x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gripa porcină trimite în carantină elevi şi profesori

Gripa porcină trimite în carantină elevi şi profesori

de Mircea Opris    |    03 Noi 2009   •   00:00

Inspectorul general şcolar al judeţului Timiş, Mariana Eftimie, se află în carantină la domiciliu, la fel ca şi alte trei cadre didactice din Timişoara, fiind suspecţi că ar fi contactat virusul AH1N1 după ce au participat la o întâlnire a inspectorilor generali şcolari, la Sinaia, unde a fost înregistrat unul dintre focarele de gripă porcină. În plus, opt persoane sunt tratate la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara pentru gripă porcină. Este vorba de doi copii care studiază la Şcoala Generală nr 7 din Timişoara şi de alte şase persoane care au intrat în contact cu aceşti copii.


Şefa invăţământului timişean, în carantină
Întâlnirea inspectorilor generali şcolari şi a reprezentanţilor Ministerului Educaţiei de la Sinaia a avut loc în cursul săptămânii trecute. Mulţi dintre ei au fost cazaţi la Hotel Sinaia, unde au stat mai multe persoane diagnosticate cu gripă porcină. Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Mariana Eftimie, a participat la o întâlnire la care au fost prezente şi alte trei cadre didactice din Timişoara: directorul Colegiului Tehnic, Liviu Groapă, directoarea Şcolii Generale nr 25, Carmen Burcea, şi profesorul Vasile Roman, de la Şcoala Generală nr 7. Cu toţii s-au izolat la domiciliu la recomandarea medicilor.

"De bolnavă nu sunt bolnavă, dar sunt în carantină, după ce am participat la adunarea inspectorilor generali şcolari de la Sinaia. Toţi suntem consemnaţi la domiciliu. M-am prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş", dar, pentru că nu am prezentat nici un simptom, nu mi s-au prelevat probe. Mai am de stat două zile în carantină, la domiciliu, până joi, să vedem dacă apare vreun semn al bolii. Până acum nu am avut nici un simptom. Doar lui Carmen Burcea i s-au prelevat probe, pentru că ei îi curge puţin nasul, şi aşa au considerat medicii", a declarat Mariana Eftimie. Şi alţi inspectori şcolari din ţară care au participat la întâlnirea de la Sinaia se află sub supravegherea medicilor. Peste 40 de persoane care au fost cazate la respectivul hotel din Sinaia au fost diagnosticate cu noua gripă.


Şcoală închisă
Şcoala generală numărul 7 din Timişoara a fost închisă marţi dimineaţă, după ce, pe lângă profesoara întoarsă din Anglia şi depistată cu gripă porcină, testele de laborator au confirmat prezenţa virusului AH1N1 şi la patru dintre elevii săi. Direcţia de Sănătate Publică Timiş a decis suspendarea cursurilor la această şcoală, pentru o perioadă de şapte zile. Luni, directorul Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, Dorin Vancea, spunea că au fost internate 8 persoane cu gripă porcină, elevi ai profesoarei care s-a întors din Anglia şi contacţi ai acesteia.


Opt noi cazuri de gripă porcină în Timişoara
Opt persoane sunt tratate la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara pentru gripă porcină. Este vorba de doi copii care studiază la Şcoala Generală nr 7 din Timişoara şi de alte şase persoane care au intrat în contact cu aceşti copii.

×
Subiecte în articol: observator