x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gropile clandestine, cartate de ecologişti

Gropile clandestine, cartate de ecologişti

de Alexandru Nastase    |    04 Mai 2010   •   00:00
Gropile clandestine, cartate de ecologişti
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Sunt invitaţi toţi cei care dispun de GPS, maşină sau bicicletă, timp liber, energie. Cartarea presu­pu­ne determinarea mormanelor de deşeuri din are­a­le­le naturale şi stabilirea coordona­telor acestora



În pregătirea evenimentului Ziua Naţională a Curăţeniei - Let's Do It, Romania!, ce va avea loc la 25 septembrie în toată ţara, echipa de organizatori pregăteşte cartarea gropilor de gunoi clandestine formate în fiecare judeţ.

Echipa "Let's Do It, Romania" a de­fi­nitivat calendarul activităţilor de cartare, care vor avea ca rezultat harta deşeurilor din România. Cartarea a început în week-end-ul 10-11 aprilie şi se va încheia în pe­rioada 17-18 iulie. Pentru detalii despre perioada de implicare a fie­că­rui judeţ,  calendarul de cartare este disponibil pe site-ul proiectului.

Toţi cei care dispun de GPS, maşină sau bicicletă, timp liber, energie şi, mai ales, toţi cei care doresc să vadă România curată sunt încurajaţi să se înscrie pe site la secţiunea "Implică-te!". Cartarea presupune determinarea mormanelor de deşeuri din arealele naturale şi stabilirea coordonatelor acestora cu ajutorul GPS-ului, informaţiile fiind ulterior încărcate într-un soft special.

Rezultatul final al acestei acţiuni este realizarea hărţii deşeurilor din România, în baza căreia vor putea fi estimate resursele necesare pentru reuşita proiectului, inclusiv numărul de voluntari necesari în ziua de curăţenie. Cartarea este o etapă-cheie în evoluţia proiectului "Let's Do It, Romania!", în lipsa căreia acţiunea din ziua de curăţenie ar fi imposibilă.

"Let's Do It, Romania" este cel mai mare proiect de implicare socială din România care îşi propune să cu­reţe deşeurile din toată ţara, din arealele naturale (zonele din afara oraşelor), într-o singură zi: 25 septembrie. Va fi, practic, cea mai mare ac­ţi­u­ne de voluntariat din România! Până acum, proiectul a avut loc în mai multe ţări din estul Europei, zeci de mii de cetăţeni ieşind voluntar pentru a face curăţenie în afara ora­şe­lor de reşedinţă sau în localităţile de do­­miciliu. Fiind cea mai mare ţară în care se organizează acest proiect, Ro­mâ­nia are şansa, prin acţiunea de la 25 septembrie, de a stabili un nou re­cord de participare.

×
Subiecte în articol: verde!