x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gruia: Intrarea la bilanţul MAI, cu voie de la stăpânire

Gruia: Intrarea la bilanţul MAI, cu voie de la stăpânire

de Mara Raducanu    |    22 Feb 2011   •   15:27

Marian Gruia, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţistilor şi Personalului Contractual (SNPPC) a reuşit cu greu să intre ieri în sala unde, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu, a avut loc bilanţul caşchetelor din MAI. Motivul oficial? - Că nu are invitaţie, spre deosebire de colegii săi de la alte sindicate care au putut participa fără probleme.

”Am sunat de luni la secretariatul MAI şi am vorbit să mă treacă şi pe mine pe listă să particip la bilanţ. Astăzi (N.R. -marţi) mi s-a spus că nu am voie să intru în sală că nu am invitaţie. Nu am insistat, am plecat şi am zis că o să-l aştept pe preşedinte să-i cer voie. Că, de, aşa e în democraţie... După ce mai toată lumea mă întreba de ce nu sunt în sală, într-un final am înţeles că domnul Igaş a zis să nu e problemă şi că pot intra”.

Se pare că mitingul celor 8000 de oameni ai legii de la porţile Cotroceniului din 24 septembrie 2010 nu a fost încă trecut în uitare de Traian Băsescu, care a avut ieri un discurs dur la adresa angajaţilor MAI, spunând printre altele că “oriunde pui degetul apar elemente de corupţie”. Referitor la declaraţiile şefului statului în ceea ce priveşte corupţia totală de la Interne, Gruia susţine că este strigător la cer că se spun asemeanea lucruri, fără a fi probate şi că se încearcă decredibilizarea instituţiei.

“Cât despre acuzaţiile preşedintelui mi se pare strigător la cer, acuzaţii de acest fel la nivel de preşedinte. Se vrea decredibilizarea instituţiei. A spus că trebuie restructurat urgent ministerul. Problema e alta, că din această reorganizare o să scape tot persoanele bine poziţionate. Şi vă mai spun ceva, aceşti oameni care vor fi daţi afară din poliţie, s-ar putea să fie viitorii infractori. Că în momentul în care îl arunci în stradă fără drept de protecţie, ce să facă oamenii aştia? Oricum, la ora actuală sunt 6400 de funcţii neocupate în Poliţia Română. Deci, de unde dăm afară şi dacă dăm ce punem în locul lor? Discursul preşedintelui nu a făcut să decredibilizeze instituţia. Problema e că ei (N.R. Traian Băsescu; Traian Igaş) se cred mai presus de lege”, a declarat acesta.

×