x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grup de lucru pentru definirea consumatorului vulnerabil, care va fi subvenționat

Grup de lucru pentru definirea consumatorului vulnerabil, care va fi subvenționat

06 Ian 2021   •   20:43
Grup de lucru pentru definirea consumatorului vulnerabil, care va fi subvenționat

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că a fost constituit un grup de lucru care să definească consumatorul vulnerabil și care, după liberalizarea prețului la energie, va fi subvenționat.

„Ne preocupăm să definim și consumatorul vulnerabil. S-a lucrat la asta, în cadrul unui grup interministerial, alături de colegii de la Ministerul Muncii, pentru a defini consumatorul vulnerabil. Totodată, după ce legea va intra în vigoare, consumatorul vulnerabil va fi subvenţionat”, a anunțat miercuri pe Facebook ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Acesta a mai anunțat că a căutat soluții pentru ca fiecare cetățean să beneficieze de servicii de calitate la prețuri rezonabile.

„Liberalizarea prețului energiei electrice! Am căutat soluții, pentru ca fiecare cetățean să poată beneficia de servicii de calitate, la un preț rezonabil. Eu o să vin cu o propunere foarte clară: le-am spus-o celor de la ANRE. Am verificat-o cu Consiliul Concurentei, este perfect concurenţială: nu trec oamenii obligatoriu în serviciul universal care este mai scump. Nu. Le ofer oamenilor ocazia să intre direct pe preţul concurenţial, cel mai ieftin al furnizorului actual şi, dacă nu le convine, se pot schimba. Dar nu îi duc în serviciul universal care este cel mai scump, după care să îl pun să caute un furnizor mai ieftin. Deci, furnizorii au o bază de date de clienţi, ştiu profilul clientului, ştiu cât consumă, au ofertele în concurenţial care sunt mult mai ieftine decât oferta în serviciul universal”, a mai scris Virgil Popescu pe rețeaua de socializare.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: virgil popescu