x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Grupul ATON foloseşte instrumente legale"

"Grupul ATON foloseşte instrumente legale"

10 Sep 2010   •   00:00

Firma Aton Transilvania a trimis redacţiei câteva precizări în legătură cu articolul "Tun nemţesc de 30 de milioane euro la SAPARD", apărut la data de 31.08.2010 în Jurnalul Naţional:

"1. Societăţile din România ale holdingului ATON GmbH nu au primit subvenţii SAPARD în valoare de 30 milioane €, ci de 30 milioane RON. Această sumă reprezintă mai puţin de 6% din totalul sumei investite de ATON în România. Afirmaţia dumneavoastră, după care intenţia primară a gruplui ATON la venirea în România a fost aceea de a primi subvenţii europene, este falsă.

2. Toate cererile de subvenţii au fost făcute şi încheiate în ianuarie-decembrie 2006. În tot acel an, dl Nicolae Mann era administratorul a trei dintre firmele care au solicitat aceste subvenţii. Nici un cetăţean străin sau un angajat al holdingului german nu lucra la acea dată într-una din firmele din România.

3. Din toamna anului 2009, grupul ATON este convins de faptul că a fost victima unor activităţi criminale premeditate, ascunse asociatului unic timp îndelungat. După descoperirea acestor fapte, grupul ATON a depus o plângere penală împotriva foştilor administratori ai acestei firme. Procurorii DIICOT au început urmărirea penală.

4. ATON GmbH aparţine exclusiv celor patru membri ai familiei Helmig, anume dl dr Lutz Helmig, soţia şi fiicele sale. În afară de aceştia, nu există alţi asociaţi ai holdingului.

5. ATON Transilvania SRL a contactat imediat după apariţia articolului oficiul antifraudă OLAF din Bruxelles şi a oferit acces acestuia în toate documentele. Din partea OLAF nu am primit o confirmare că ar exista investigaţii în cazul ATON Transilvania.

6. Departamentul antifraudă al SAPARD România a primit la începutul anului 2010 o reclamaţie anonimă, în urma căreia a efectuat un control de rutină la firma ATON Transilvania. Cu această ocazie nu au fost constatate nereguli privind respectarea legii sau obţinerea de fonduri SAPARD. Rapoartele acestei comisii vor fi, de asemenea, puse la dispoziţia OLAF.

7. Grupul ATON foloseşte în apărarea sa şi a investiţiilor sale numai instrumentele legale, atât în România, cât şi în celelalte state în care suntem prezenţi. Metodele sugerate de articol, după care ATON ar fi plătit jurnalişti, nu au fost şi nu vor fi folosite de grupul ATON.
Dr Paul Milata, CEO ATON Transilvania SRL".

×
Subiecte în articol: observator