x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvern: 500 de milioane de lei pentru compensarea plafonării preţurilor la energie electrică şi gaze naturale

Guvern: 500 de milioane de lei pentru compensarea plafonării preţurilor la energie electrică şi gaze naturale

de Redacția Jurnalul    |    07 Mar 2024   •   20:47
Guvern: 500 de milioane de lei pentru compensarea plafonării preţurilor la energie electrică şi gaze naturale

Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunţat că Executivul a aprobat suplimentarea limitei creditelor de angajament şi creditelor bugetare pe luna martie, în sumă de 500 milioane lei.

Banii vor fi alocaţi pentru compensarea costurilor aferente plafonării preţurilor la energia electrică şi gaze naturale.

"Guvernul a aprobat prin memorandum suplimentarea limitei creditelor de angajament şi creditelor bugetare pe luna martie, în sumă de 500 milioane lei. Fondurile vor fi alocate pentru compensarea costurilor aferente plafonării preţurilor la energie electrică şi gaze naturale pentru clienţii casnici", a precizat Mihai Constantin, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

În începutul şedinţei de guvern, premierul Marcel Ciolacu precizase că Executivul va menţine mecanismul de plafonare a preţurilor la energie şi gaze cel puţin până în primăvara anului 2025.

"Am văzut zilele acestea o intensă dezbatere europeană despre ce se va întâmpla cu gazele iarna viitoare. Vreau să fiu foarte clar: noi vom continua mecanismul de plafonare a preţurilor la energie şi gaze cel puţin până în primăvara lui 2025. Vom veni cu un reglaj la acest mecanism în perioada următoare, dar vreau ca atât populaţia, cât şi companiile să aibă această garanţie foarte clară că vor fi protejaţi", a afirmat Marcel Ciolacu.

Premierul a adăugat că în şedinţa Executivului vor fi alocate noi sume către furnizorii de energie pentru compensarea măsurii plafonării.

"De altfel, azi alocăm 500 de milioane ca să compensăm costurile plafonării pentru clienţii casnici", a precizat Ciolacu. 

×