x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernatorul-gunoier acuza fara dovezi

Guvernatorul-gunoier acuza fara dovezi

09 Iun 2005   •   00:00

Noul sef de la Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii iese la atac si acuza tacit fosta conducere a institutiei de faptul ca, in 2004, a adus prea putini bani la bugetul de stat si a dat prea putine amenzi contraventionale, comparativ cu anul 2003.

PROCENTE. "In 2004, s-au dat 90 de amenzi contraventionale, cu aproape 25% mai putine decat in anul anterior. Cu toate acestea, valoarea contraventiilor aplicate, 433.975.000 lei, este de aproape doua ori mai mare decat cea inregistrata in anul anterior, dar acest fapt este cauzat de noile acte normative intrate in vigoare in semestrul al doilea al lui 2004", a spus Paul Cononov, citat de Rompres. Guvernatorul mai spune ca, in urma celor 1.867 de controale efectuate, au fost confiscate 2.194 de unelte de pescuit, de doua ori mai putine decat in anul anterior, 1.013 kg de peste, cu o valoare de doua ori mai mica decat in 2003.

REDUCERE. Cononov uita insa sa spuna ca, anul trecut, ARBDD i-a fost redus numarul de agenti de la 60 la 42, iar cei care au ajutat autoritatile in depistarea braconierilor si a altora care au comis contraventii in Delta au fost concesionarii. Toate aceste cifre, citite ieri de cel poreclit guvernatorul-gunoier, au fost "aprobate" de Consiliul Stiintific al institutiei. Consiliu Stiintific care nu a fost inca aprobat, potrivit legii, dupa schimbarea fostului guvernator, Virgil Munteanu. De altfel, ARBDD nu are in prezent nici macar Colegiu Executiv, care trebuie constituit, conform legii, prin ordinul ministrului Sulfina Barbu. Asta inseamna ca orice hotarare luata de ARBDD in ultimele doua luni este lovita de nulitate. (Alexandru Nastase)

×
Subiecte în articol: observator