x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul anunță investiții în porturile Constanța și Galați

Guvernul anunță investiții în porturile Constanța și Galați

09 Noi 2022   •   11:43
Guvernul anunță investiții în porturile Constanța și Galați
Sursa foto: observator.tv

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri că în porturile Constanța și Galați vor fi făcute investiții pentru dezvoltarea infrastructurii.

Două proiecte de hotărâre se află pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de miercuri.

„Avem două hotărâri de Guvern prin care ne asigurăm că vom continua lucrările de dezvoltare a infrastrcturii”, a declarat Ciucă înainte de începerea ședinței.

Prim-ministrul a oferit detalii despre cele două proiecte. Valoarea investițiilor va fi de peste 5 miliarde de lei, iar în cadrul lucrărilor vor fi reabilitate porțiuni ale căii ferate în lungime de 250 de kilometri.

„Lucrările de dezvoltare ale infrastructurii în porturile de relevanță, discutăm despre investiții de peste 5 miliarde de lei... investiții în mod special în serviciile publice și pentru dezvoltarea componentei feroviare 250 de kilometri... La portul Galați discutăm despre investițiile care vor asigura dezvoltarea componentei de transport multimodal”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Portul gălățean a devenit foarte important după declanșarea războiului din Ucraina deoarece asigură o cale de transport și export pentru cerealele ucrainene. De asemenea dezvoltarea portului gălățean este importantă în condițiile în care acesta face parte din cordorul european de transport Rin-Dunăre.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: guvern Portul Constanţa portul galati