x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vești importante pentru milioane de români: Guvernul decide astăzi noi măsuri de relaxare de la 1 iunie

Vești importante pentru milioane de români: Guvernul decide astăzi noi măsuri de relaxare de la 1 iunie

de Alice Petrescu    |    27 Mai 2021   •   11:26
Vești importante pentru milioane de români: Guvernul decide astăzi noi măsuri de relaxare de la 1 iunie
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Florin Cîţu a anunțat că, joi, după ședința de Guvern, vor fi prezentate măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie.

 

Din luna  iunie, Guvernul are în plan noi măsuri de relaxare a restricțiilor.

Este vorba, între altele, de organizarea de nunți, botezuri sau mese festive în exterior cu maxim 70 de persoane și în interior cu maxim 50 de persoane, organizarea de spectacole în spații deschise cu până la 1.000 de persoane sau de competiții sportive în spații deschise cu participarea spectatorilor în limita a 25% din capacitatea spațiului. De asemenea, sălile de sport ar putea funcționa cu 70% din capacitatea spațiului, fără mască de protecție, dacă se asigură o suprafață de 7 metri pătrați pentru o persoană.

Persoanele vaccinate ar putea renunța la purtatul măștilor în spațiile închise

Persoanele vaccinate ar putea renunța la purtatul măștii de protecție în spațiile închise, însă cu respectarea unor condiții, este scenariul discutat în ședința de joi a Executivului care începe la ora 17.00 și în timpul căreia vor fi discutate relaxările ce încep din 1 iunie.

știre în curs de actualizare

 

 

×