x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul Ungureanu a atacat sentinţa de suspendare a HG privind UMF Târgu Mureş

Guvernul Ungureanu a atacat sentinţa de suspendare a HG privind UMF Târgu Mureş

07 Mai 2012   •   12:20
Guvernul Ungureanu a atacat sentinţa de suspendare a HG privind UMF Târgu Mureş

Guvernul Ungureanu a atacat cu recurs sentinta de suspendare a aplicarii HG 230 din 27 martie 2012, privind infiintarea Facultatii de Medicina si Farmacie in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures, pronuntata vineri de Curtea de Apel Targu Mures.

Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Targu Mures, Anuta Dusa, a declarat, pentru Mediafax, ca Guvernul in functie a declarat recurs fata de sentinta de suspendare a aplicarii HG 230 din 27 martie 2012, privind infiintarea Facultatii de Medicina si Farmacie in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures.

"Recursul formulat de Guvern ne-a fost transmis luni, prin fax, si este semnat de Dezsi Attila, secretar general al Guvernului Romaniei", a declarat Dusa.

Aplicarea Hotararii de Guvern privind infiintarea unei noi facultati in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Targu Mures a fost suspendata, vineri, in urma unei decizii a Curtii de Apel Targu Mures, care a admis o solicitare in acest sens formulata de conducerea UMF.

Hotararea de Guvern privind infiintarea liniilor maghiare de studii la UMF din Targu Mures a fost aprobata la sfarsitul lunii martie de Cabinetul Ungureanu.

Actul normativ stabileste ca la universitate va fi infiintata o noua facultate, cu programe in limbile romana, maghiara si engleza.

Respectiva HG a fost una dintre temele motiunii de cenzura a USL in urma careia a cazut Guvernul Ungureanu.

×