x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Simona Halep rămâne pe locul 3 mondial

Simona Halep rămâne pe locul 3 mondial

de Dan Constantin    |    14 Iul 2014   •   09:58
Simona Halep rămâne pe locul 3 mondial
Sursa foto: MIHAI BARBU/EPA

UPDATE: Simona Halep se menţine pe locul trei în clasamentul WTA, în urma turneului de tenis BRD Bucharest Open, potrivit ultimelor informaţii date publicităţii de WTA. Halep a câştigat premiul cel mare al turneului, în faţa italiencei Roberta Vinci, locul 24 WTA. În faţa Simonei, cu 6.785 de puncte, se află doar sportiva americană Serena Williams, pe locul I, şi chinezoaica Na Li. 11 puncte o despart pe Simona Halep de Maria Sharapova – aflată pe locul I, în ierarhia Road to Singapore, care contează în vederea participării la Turneul Campioanelor de la Singapore.

---------------------------------------------------------

După turneul de la Bucureşti, care i-a adus 280 de puncte, clasamentul general WTA putea suferi modificări. Halep era situată la 175 de puncte în urma chinezoaicei Na Li, ocupanta locului 2, dupa Serena Williams. Logic, Halep ar fi urmat să devină nr. 2 mondial după contabilizarea  punctelor din ultima săptămână.

În câteva ore se va  publica  noul clasament WTA

În ierarhia rezultatelor din acest an, care stabileşte ordinea primelor opt jucătoare care sunt invitate la aşa numitul turneu al campioanelor din octombrie de la Singapore, Halep a ajuns doar la 11 puncte de Sharapova, care are un sezon de excepţie. Acest clasament, care arată cel mai exact forma şi valoarea la zi a celor mai bune jucătoare are următoarea configuraţie:

 1 SHARAPOVA
 2 HALEP
 3 NA LI
 4 BOUCHARD
 5 KVITOVA
 6 WILLIAMS
 7 RADWANSKA
 8 IVANOVICI

Pagina oficiala de internet a WTA remarcă saltul impresionant al Simonei Halep, şi disputa ei cu Sharapova pentru titlul de cea mai bună jucătoare a anului.

×