x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator HALUCINANT. Dosar de port-armă fară aviz psihologic şi cazier judiciar. Liviu Popa: "Acest criminal nu a fost niciodată poliţist, ci un simplu şofer"

HALUCINANT. Dosar de port-armă fară aviz psihologic şi cazier judiciar. Liviu Popa: "Acest criminal nu a fost niciodată poliţist, ci un simplu şofer"

de Mara Raducanu    |    07 Mar 2012   •   10:42
HALUCINANT. Dosar de port-armă fară aviz psihologic şi cazier judiciar. Liviu Popa: "Acest criminal nu a fost niciodată poliţist, ci un simplu şofer"

Seful Politiei Romane, Liviu Popa, a declarat intr-o conferinta de presa ca permisul de arma al lui Gheorghe Vladan, autorul atacului armat de la coaforul din zona Perla, a fost obtinut usor, dosarul acestuia fiind incomplet. Potrivit lui Popa, din dosar lipseau avizul psihologic si cazierul judiciar. Seful Politiei Romane a precizat ca Parchetul va fi sesizat cu privire la neglijenta in serviciu in cazul ofiterilor implicati.

Liviu Popa: 'Desi este un caz foarte grav, nu cred ca trebuie sa generalizam si sa creem un disconfort al cetatenilor atat din Bucuresti, cat si din toata tara. Sper sa ramana primul si ultimul astfel de eveniment, plecand de la sesizarile pe care le-am avut atat la fata locului cat si ulterior, am facut mai multe verificari privind modul de respectare al regimului armelor si munitiile'.

Dosar de port-arma 'servit' criminalului de la Perla

'Dosarul de autorizare a fost incomplet, permisul de arma a fost obtinut in mod,cel putin la prima vedere usor.Urmare a sesizarilor facute, vom sesiza parchetul competent cu privire la acuzatia de neglijenta in serviciu pentru ofiterii care au facut acest lucru.Cei care nu respecta regulile trebuie sa raspunda. Din dosar lipseau avizul pisihologic si cazierul judiciar'

14 plangeri depuse impotriva lui Vladan, 4 ofiteri ai sectiei 14 Politie, cercetati prealabil

'Impotriva criminalului au fost depuse un numar de 14 plangeri, in 11 s-au dat solutii propuse Parchetului, alte trei sunt in curs de solutioanare, o singura plangere fiind depusa de fosta sotie. Restul sunt depuse de constinte si vecini ai criminalului. Pentru ca din punct de vedere politienesc nu a fost respectate unele proceduri s-a dispus cercetarea prealabila a patru ofiteri din cadrul sectiei 14"

Dupa razboi...cercetari, demiteri sI regrete

'Acest criminal nu a fost niciodata politist. Ascest criminal nu a a avut de-a face cu politia romana. Acest individ este un simplu sofer, nu este politist'.

Vasile Viorel si alti sapte sefi de structuri din Politia Capitalei vor fi in cercetare prealabila. Potrivit unor surse din Politie, printre nereguli s-ar afla gasirea de hasis in arestul central si schimbarea de sefi de birouri fara acordul Ministerului.

Citeste si Avocata Florinei Vladan: “A fost o singura plangere depusa de clienta mea la Sectia 14 Politie'

×