x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hi-Q ne invata sa dansam cu mainile

Hi-Q ne invata sa dansam cu mainile

de Dana Ciobanu    |    10 Aug 2005   •   00:00
Hi-Q ne invata sa dansam cu mainile

Vreme de o saptamana, toate drumurile duc in Portul Turistic Mangalia! Aproximativ 35.000 de turisti si localnici s-au adunat, luni seara, langa scena-scoica a Festivalului Callatis, pentru muzica gratis.

In sezonul estival, Mangalia nu este deloc un oras nepopulat. Luni seara, insa, strazile ii erau pustii, iar rarii trecatori tineau o singura directie: spre port. "Tinta" tuturor era un loc cat mai bun pentru a urmari spectacolul din Portul Turistic Mangalia. Muzica si frumusetea au fost ingredientele show-ului de deschidere a Festivalului Callatis. In spatele scenei, agitatie (mai putina decat anul trecut), presa (mai multa), barfe, felicitari, interviuri si desfasuratoare tv.

INCOGNITO. Bomba serii a fost destramarea, in direct, a trupei #ora. Fetele au cantat ultimele melodii impreuna, dupa care si-au luat adio de la fani, iar Elena a ramas pe scena pentru a debuta alaturi de trupa de baieti Incognito. Ar fi putut aparea pe scena la fel de bine sub numele de Elena si Paula Seling Band, pentru ca instrumentistii, cu exceptia unuia, o acompaniaza si pe solista baimareanca. Din spatele scenei, fostele colege urmareau prestatia Elenei. Delia, bruneta defunctei trupe, a cantat o data cu ea, desi nu avea microfon, in timp ce Sabina era mai rezervata. Acum, ca Elena si-a primit botezul de "solo", si celelalte foste membre #ora isi doresc sa continue sa cante, singure sau intr-o trupa. Pe Delia o tenteaza si o cariera in televiziune.

Pavel Stratan a venit pentru prima data in viata la Callatis, iar despre public ne-a spus ca a fost "asa cum trebuia sa fie". Grijuliu cu vocea sa, basarabeanul a stat departe de bauturile reci, pentru ca se stie sensibil. Nici nu a vrut sa auda de playback, la care zice ca nu ar recurge decat in caz de "Doamne fereste!". Tot un fel de live au cantat si Radu Ille si Hi-Q, dar un pic mai pe aratura. Preocupati mai mult de imagine decat de sunet, Hi-Q s-a oprit la un moment dat pentru a-i invata pe spectatori cum sa danseze cu mainile.

LA MUNCA! S-a stat binisor si in materie de picanterii. Irinel Columbeanu s-a afisat, s-a lasat pozat, s-a pupat si s-a imbratisat cu noua sa iubita, manechin la Transilvania Fashion. Anul trecut, pe aceeasi scena, tremura de dragul lui Blanche. Giulia, fosta Candy, a venit la Callatis nu sa cante, ci pentru a face documentare si reportaje de televiziune, intrucat "Coolmea distractiei", emisiunea pe care o modereaza alaturi de Sabrina, nu a intrat in vacanta. Florentina Satmari, responsabila cu folclorul la acest eveniment artistic, a venit sa sondeze terenul si sa-si faca la fata locului planurile pentru seara de muzica populara, pe care o doreste integral live. Tot in pregatiri se afla si un duet inedit, in seara de Dialoguri Muzicale. In-grid, invitata din strainatate, ar putea canta alaturi de Anna Lesko, daca aceasta nu s-ar teme ca nu este suficient de buna pentru cantareata italiana. Si organizatorii au ceva emotii pentru aceasta combinatie. Ei nu au uitat inca de esecul duetului Al Bano - Paula Seling, de acum doi ani.

×
Subiecte în articol: observator